Här gör 16-årige Oscar från Sverige succé i America's Got Talent – stående ovation

Här gör 16-årige Oscar från Sverige succé i America's Got Talent – stående ovation

Emil Oscar Rasmussen
03 juli 2024 kl. 11:55

Simon Cowell om Oscars sång: ”Det där var vackert”

Det blev svensk succé på andra sidan Atlanten under natten när 16-åringen Oscar Stembridge golvade publiken och Simon Cowell i "America's Got Talent" med en originallåt.

Just nu pågår en säsong av det populära underhållningsprogrammet America's Got Talent i USA och i det femte avsnitten, som sändes under natten, blev det svensk succé. Den 16-årige svenske multitalangen inom musik, Oscar Stembridge, hade tagit sig över till staterna för inspelningen – och han gjorde varken publiken eller de fyra jurymedlemmarna Simon Cowell, Howie Mandel, Heidi Klum och Sofía Vergara besvikna.

Här får Oscar publiken att smälta i America's Got Talent

Oscar Stembridge är en piano-, bas-, trum- och gitarrspelande musiker från Sverige som redan innan nattens framträdande i America's Got Talent hade en gedigen följarskara på sociala medier bestående av 300 000 fans. Ett antal som lär växa efter succén i underhållningsprogrammet.

Som andre svensk någonsin, efter Chris Kläfford, medverkade Oscar i natt i det amerikanska programmet, och han gjorde det med originallåten "What If".

Framträdandet fick den ofta så svårflirtade Simon Cowell att dra på smilbanden efter bara några sekunder och ju längre Oscar spelade desto fler tårfyllda ögon och spontana jubel spred sig genom publiken. När Oscar väl låter fingrarna falla på gitarrsträngarna en sista gång möts han av stående ovationer från publiken och Howie Mandel.

Simon Cowell uttryckte sedan sin beundran för Oscar:

– Det där var vackert, inleder Cowell. Allt med din audition var du, och jag tyckte det var så intressant. För mig var det här en briljant audition.

I slutändan fick Oscar ett ja från samtliga fyra i juryn och får därmed tävla vidare i programmet.

Se Oscars framträdande här:

Låten "What If" som Oscar framförde är en finstämd låt som beskrivs handla om hopp och "om att drömma om världen som en bättre plats".

– Att få spela min egen musik på världens största scen var helt fantastiskt och att få den fina responsen från publiken och från juryn, det är något jag aldrig kommer att glömma! säger Oscar själv i ett pressmeddelande.

Fler tv- och realitynyheter hittar du på Realitytopp.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL