Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efter snackisen – här försvarar regissören Emma Stones sexscener

Här försvarar regissören Emma Stones omdiskuterade sexscener

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 september 2023

Poor Things diskuteras flitigt efter Venedig-premiären

Emma Stones nya film "Poor Things" beskrivs som en "nakenchock". På filmfestivalen i Venedig försvarar nu filmens regissör, Yorgos Lanthimos, de många sexscenerna.

Just nu pågår filmfestivalen i Venedig där flera kommande titlar förhandsvisas. En som det pratas extra flitigt om Poor Things, som är regisserad av Yorgos Lanthimos. Den grekiske filmskaparen har länge utmanat publiken med hyllade, och ofta udda, filmer som Dogtooth (2009), The Lobster (2015) och Oscarsvinnaren The Favourite (2019).

I Poor Things ser vi Emma Stone i huvudrollen som Bella Baxter, en ung kvinna som väckts tillbaka till livet av den briljante och oortodoxa vetenskapsmannen Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Under Baxters skydd är Bella ivrig att lära sig. Fri från sin tids fördomar växer Bella orubbligt i sitt syfte att stå för jämlikhet och befrielse.

Här försvarar regissören Emma Stones omdiskuterade sexscener

Nu har filmen blivit en av festivalens stora snackisar, och inte bara för att det är ett nytt samarbete mellan Yorgos Lanthimos och Emma Stone, utan också för väldigt många sexscenerna med stjärnan.

På en presskonferens har nu Lanthimos kommenterat det faktum att han måste försvara varför Emma Stone är naken så mycket i filmen:

– Det är synd att Emma inte kan vara här och prata mer om det, säger regissören och syftar på skådespelarstrejken, sex är en stor del av romanen och hennes [Bella Baxter] frihet när det gäller allt, inklusive sexualitet.

– Det var också väldigt viktigt för mig att inte göra en pryd film. Det skulle vara som att helt och hållet förråda huvudkaraktären. Vi var tvungna att vara säkra på att Emma inte skulle skämmas över sin kropp, nakenhet, att delta i de här scenerna, och hon förstod det direkt.

Poor Things har svensk biopremiär den 26 januari.

 

NÄSTA ARTIKEL