Bruce Springsteens brev till dig

Har du missat Bruce Springsteens Oscarsfilm? Streama den här!

Filmtopp
24 juni 2023 kl. 17:47

Bossen är åter Sverigeaktuell

Med Bruce Springsteen på besök är det många som vallfärdar till Ullevi för att ta del av "Bossens" tre sommarkonserter. Men de som inte har fått några biljetter kan istället slå sig ner i soffan och njuta av filmen som gav rockstjärnan en Oscar för.

Få internationella artister – om någon – har ett lika starkt band till det svenska folket som Bruce Sprinsteen. Nu är han på turné med sin senaste platta Only the Strong Survive, som är rockstjärnans 31 studioalbum.

Trots att han spelar tre kvällar i rad är det fortfarande många som inte har kommit över några biljetter – men frukta inte, det finns andra sätt att njuta av "Bossens" underbara låtskatt. Ett sådant, är att se filmen han vann en Oscar för.

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen. Foto: Danny Clinch

Har du sett Bruce Springsteens Oscarsfilm? Streama den här!

Året var 1994 när Bruce Springsteen tilldelades filmvärldens största pris. Året innan hade han nämligen skrivit den rosade rockhiten Streets of Philadelphia för Jonathan Demmes dramafilm Philadelphia med Tom Hanks och Denzel Washington i huvudrollerna.

Streets of Philadelphia blev en global dundersingel och klättrade sig även upp på en tredje plats på svensktoppen. Utöver att vinna en Oscar säkrade succélåten Springsteen även en Golden Globe, en MTV Movie Awards och fyra Grammys, däribland en i kategorin "Best Song Written Specifically for a Motion Picture or for Television"

Philadelphia
Tom Hanks och Denzel Washington i Philadelphia – filmen Bruce Springsteen vann en Oscar för. Foto: TriStar Pictures

 

Detta handlar Philadelphia om

Den lovande unge advokaten Andrew Beckett (Tom Hanks) har fått sparken. Hans före detta kollegor hävdar att det är för att han inte är tillräckligt bra. Andrew säger att det är för att han har aids och han är fast besluten om att få upprättelse. Han anlitar Joe Miller (Denzel Washington), en kontroversiell ung advokat, som skall föra hans talan i rätten samtidigt som han också stämmer sin tidigare arbetsgivare. Det blir en lång och seg process full av fördomar och diskriminering samtidigt som det också blir en kamp mot klockan…

Här streamar du: Philadelphia (1993)

Två år efter sin Oscarsvinst nominerades Bruce Springsteen igen – denna gången för låten "Dead Man Walking", som var ledmotivet till Sean Penn-filmen med samma namn. Om du vill göra en dubbelkväll kan du streama Dead Man Walking här!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL