Här återförenas Pippi, Tommy och Annika – 55 år efter Pippi Långstrump

Här återförenas Pippi, Tommy och Annika – 55 år efter Pippi Långstrump

Filmtopp
27 september 2023 kl. 14:09

Kär återförening framför kameran för Pippi Långstrump-skådespelarna

För 55 år sedan inleddes inspelningen av "Pippi Långstrump" och sedan premiären i rutan 1969 Astrid Lindgren-karaktärerna Pippi, Tommy och Annika, charmat och underhållit generation efter generation barn. Nu har trion skådespelare bakom karaktärerna, Inger Nilsson, Maria Persson och Pär Sundberg återförenats framför kameran.

Pippi Långstrump-serien och filmerna gjorde debut redan 1969 och har underhållit barn över hela världen sedan dess. Pippi Långstrump är en av Astrid Lindgrens mest älskade litterära figurer, och adaptionerna för rutan med Inger Nilsson som den rödhåriga Pippi samt Pär Sundberg och Maria Persson som grannarna Tommy och Annika, är svenska klassiker. 

Inspelningen för Pippi Långstrump-serien inleddes för 55 år sedan och såväl Sundberg och Persson tackade för sig som skådespelare efter På rymmen med Pippi Långstrump (1970) – men nu får vi se dem tillsammans i rutan igen.

Här återförenas Pippi, Tommy och Annika – 55 år efter Pippi Långstrump
Pär Sundberg, Inger Nilsson och Maria Persson i dag. Skärmdump från TV4.se.

Här återförenas Pippi, Tommy och Annika – 55 år efter Pippi Långstrump

Tv-serien om Pippi Långstrump blev som bekant en stor framgång i Sverige, men även utanför landets gränser charmade den en bred publik – inte minst i Tyskland. Därför är det inte helt oväntat att det är en tysk programledare, Bernd Reisig, som lyckades styra upp en återförening mellan de tre skådespelarna bakom Pippi, Tommy och Annika, då han ville ha med dem i en tysk talkshow.

Medan Inger Nilsson fortfarande skådespelar sporadiskt, lämnade alltså Pär Sundberg och Maria Persson skådespelaryrket bakom sig efter Pippi Långstrump. I dag är Sundberg bosatt i Alicante och Nilsson bor på Mallorca, vilket också var platsen där trion nu möttes igen framför kameran.

TV4 har delat ett klipp där "Pippi", "Tommy" och "Annika" träffar varandra igen.

– Det är som att träffa gamla vänner, säger Inger Nilsson.

Pär Sundberg menar att det snarare känns som om de är familj, och det håller de andra med om.

– Även om vi inte ses på flera år känns det som i går när vi gör det, förklarar Sundberg.

Kolla in TV4:s klipp på mötet mellan Pippi, Tommy och Annika här.

 

NÄSTA ARTIKEL