Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Här är nya Lasse och Maja – Tågrånarens hemlighet

Här är nya Lasse och Maja – Tågrånarens hemlighet

Eric Diedrichs | Nyhet
31 maj 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
31 maj 2019

Snart kommer LasseMajas detektivbyrå tillbaka.

Den 3 juni drar inspelningen igång av den nya LasseMajafilmen TÅGRÅNARENS HEMLIGHET. 11-åriga Nils Kendle och Polly Stjärne spelar Lasse och Maja och Moa Gammel regisserar. Premiären planeras till februari 2020.

I början av nästa år har LasseMajas detektivbyrå ett nytt mysterium att lösa på bioduken. LasseMajas Detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet heter den sjätte LasseMajafilmen. Nu i juni påbörjas inspelningen i Alingsås med omnejd. Moa Gammel regidebuterar och i rollerna som Lasse och Maja ser vi Nils Kendle och Polly Stjärne.

– Jag tror jag har läst alla LasseMaja-böckerna och älskar dem. Det här kommer att bli ett coolt sommarlov, säger Polly Stjärne som spelar rollen som Maja.

– Jag och Polly kände inte varandra innan, men nu har vi blivit riktigt bra kompisar precis som Lasse och Maja, säger Nils Kendle som spelar Lasse.

Inspelning och roller

Större delen av inspelningen sker utanför Alingsås vid en tågstation som filmen kretsar kring. Polismästaren i Valleby spelas som vanligt av Tomas Norström och vi kommer att få lära känna nya karaktärer såsom flickan Klara, spelad av 8-åriga Rani Pyne.

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!

Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Fler nya karaktärer spelas av Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen med flera.

Guldbaggebelönad produktion

Produktionen för Tågrånarens hemlighet har en majoritet av kvinnor i ledande roller. Moa Gammel gör sin filmregidebut och Filippa Torstensson producerar för SF Studios i samproduktion med Film i Väst och SVT. Guldbaggebelönade Ita Zbroniec-Zajt (“Yarden”, “Min faster i Sarajevo”) är filmens fotograf och för musiken står Lisa Holmqvist, som också hon erhållit en Guldbagge för originalmusiken till filmen “Flocken”.

Guldbaggenominerade Pelle Magnestam (“Labyrinth”, “Tjuvarnas jul”) är filmens scenograf.

LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ: TÅGRÅNARENS HEMLIGHET distribueras av SF Studios och har premiär i februari 2020.