Joker 2 börjar spelas in nästa år

Här är Joaquin Phoenix två favoritskådespelare

Filmtopp
03 mars 2023 kl. 21:03

De båda har varit stora inspirationer för honom

Stjärnan anses vara en av Hollywoods främsta och är mångas favorit att se på bioduken. Men vem är Joaquin Phoenix favoritskådespelare? Faktum är att det rör sig om två stycken.

Joaquin Phoenix har länge varit stor, men med rollen som Arthur Fleck i Joker som vi fick se 2019 slog han fullständigt genom taket. Nu som mångas favorit kan det vara intressant att ta reda på vilka som är Joaquin Phoenix två favoritskådespelare, som länge inspirerat honom till att vilja fortsätta briljera framför kameran. Under ett tacktal droppade han två filmstjärnor som står honom extra nära, där den ena av dem dessutom medverkat i en annan Batman-film.

Här är Joaquin Phoenix två favoritskådespelare
Foto: Warner Bros.

Här är Joaquin Phoenix två favoritskådespelare – väljer två giganter

Innan Phoenix vann sitt Oscarspris för Joker kammade han under samma galasäsong hem priset på Screen Actors Guild Awards. Han tog då tillfället i att uttrycka sin beundran över Heath Ledger, den bortgångne stjärnan som även han vann en Oscar för sin gestaltning av den ikoniska karaktären. 

– Här står jag på min favoritskådespelares axlar, Heath Ledger, så tack för det, sade Joaquin Phoenix som förklarade vidare att Ledger inspirerade honom till att vilja gå sin egen väg med karaktären som tolkats så många gånger genom åren.

Här är Joaquin Phoenix två favoritskådespelare
Leonardo DiCaprio i "Inception". Foto: Warner Bros.

Under sitt tal passade Phoenix även på att hylla hans andra favoritskådespelare Leonardo DiCaprio

– När jag började skådespela och gå på auditions kom jag alltid till det sista steget när jag slutligen förlorade mot en annan grabb. Du har varit en inspiration för mig och så många andra människor i över tjugofem år. 

Förutom att hylla sina två största favoriter Heath Ledger och Leonardo DiCaprio gav Phoenix även hyllningar till Christian Bale och Adam Driver, som vid tidpunkten var aktuella med Ford v Ferrari och Marriage Story.

Se Joaquin Phoenix tal under SAG Awards:

Nästa år ser vi Joaquin Phoenix återvända till rollen som Arthur Fleck i den andra Joker-filmen.

NÄSTA ARTIKEL