Scenen när ”Vänner” driver med Sverige – en av seriens mest sedda

Här är den klassiska Vänner-scenen som driver med Sverige

Axel Diedrichs
23 januari 2024 kl. 12:01

En av seriens mest sedda scener på YouTube

Minns du den klassiska scenen i "Vänner" som driver med Sverige? Vi har hittat den på YouTube och den visar sig vara en av seriens mest sedda på tjänsten.

Trots att det gått närmare tjugo år sedan komediserien Vänner gick i graven med sin tionde säsong fortsätter den att vara en av de mest populära produktionerna i världen med miljontals fans världen över som ser om avsnitten. En av Filmtopps flitiga läsare, som håller på att se om alltihopa, hörde av sig till oss med ett tips efter att han hade sett avsnittet The One with the Fertility Test från den nionde säsongen. I en scen mellan de två vännerna Phoebe och Rachel driver man med Sverige. 

Här är den klassiska Vänner-scenen som driver med Sverige
Foto: NBC.

Här är den klassiska Vänner-scenen som driver med Sverige

I avsnittet har Rachel fått ett presentkort på ett nytt spa i Soho, men när hon visar det för Monica varnas hon genast för att visa det för Phoebe som länge uttryckt sig anti mot de stora massagekedjorna. Hon beskriver dem som onda institut besatta av att tjäna pengar, och river Rachels presentkort i bitar. Snart förstår vi dock att Phoebe själv jobbar på spat i fråga – vilket blir högst problematiskt när Rachel plötsligt dyker upp i receptionen med ett ihoplimmat presentkort. Som om det inte kunde bli värre, så är det just Phoebe som ska massera Rachel...

För att dölja vem hon är, gör Phoebe till sin röst och får Rachel att tro att hon är en massörska från Sverige. När Rachel, med huvudet i massagesängen, ser skor som hon känner igen börjar hon ställa henne frågor om hennes bakgrund – utan att själv kunna svaren. Det leder bland annat till att "Phoebe" säger att hennes namn är IKEA.

Amerikaner verkar älska svenska referenser. Med 4,6 miljoner visningar är klippet ett av seriens mest sedda som lagts ut på YouTube någonsin. På seriens officiella YouTube-kanal finns det endast ett klipp, Ross Tries to Kiss His Cousinsom har fler visningar.

Se den mycket populära scenen ur "Vänner" här: 

Scenen är från avsnittet "The One with the Fertility Test" som är det 21:a i den nionde säsongen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL