Här är den bannlysta Jigsaw-reklamen – Saw X gör narr av Nicole Kidman

Här är den bannlysta Jigsaw-reklamen – Saw X gör narr av Nicole Kidman

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 21 september 2023 kl. 07:09 | Publicerad 20 september 2023 kl. 13:09

Saw X marknadsföringen gillades inte av biografkedjan

Snart är det premiär för "Saw X" och marknadsföringsmaskineriet har rullat varmt. Men nu har biografkedjan stoppat en reklam för filmen, för att den gjorde narr av en av deras reklamer med Nicole Kidman. Här kan du se den numera bannlysta reklamen där Jigsaw tar Nicole Kidmans plats i biografen.

Den 29 september är det premiär för Saw X, den tionde filmen inom Saw-franchisen. Denna gången kommer vi att få se John Kramer (Tobin Bell) resa till Mexiko i ett desperat försök att hitta en mirakelkur för sin cancer. Istället faller han offer för vad som är en bluff, och med kort tid kvar börjar han frenetiskt snida ondskefulla planer för att kunna utkräva sin hämnda.

Skräckisen är efterlängtad av många inbitna fans, men filmens marknadsföring har väckt intresset även hos en hel del andra. I USA har en specifik reklamfilm för Saw X hyllats unisont på sociala medier – men nu har den plockats bort från officiella kanaler.

Här är den bannlysta Jigsaw-reklamen – Saw X gör narr av Nicole Kidman
Foto: Lionsgate / AMC Theatres.

Här är den bannlysta Jigsaw-reklamen – Saw X gör narr av Nicole Kidman och biografkedjan AMC

AMC Theatres är en av världens och framför allt USA:s allra största biografkedjor, och sedan några år tillbaka rullar en uppmärksammad reklamkampanj i deras biografer. I kampanjen "We Make Movies Better" ingår bland annat en reklamfilm som visas i AMC:s biosalonger, där Nicole Kidman lyfter magin med att gå på bio (se klipp längre ned).

Sedan lanseringen har reklamfilmen fallit offer för en hel del hån. Saturday Night Live har exempelvis gjort en parodi på reklamen och det är många som ifrågasätter konceptet av en bioreklam som uppmuntrar dem som redan sitter i salongen att gå på bio.

Senast ut att göra narr av AMC Theatres och Nicole Kidmans reklamfilm är alltså Lionsgate, som ligger bakom Saw X. I deras parodi är det Jigsaw som har tagit Nicole Kidmans plats och istället för att yttra Kidmans "We come to this place for magic. We come to AMC Theatres to love, to cry, to care", väser han:

– We come to this place for a reawakening. We com to the theatres to scream, to beg, to play.

Parodin har blivit en stor succé och på sociala medier är kommentarerna om den mer eller mindre endast positiva. Några som däremot inte tycks ha uppskattat den är AMC Theatres, som nu har fått den borttagen. Förra veckan bekräftade Saw X-manusförfattaren Josh Stolberg att reklamfilmen blivit återkallad.

Se Lionsgate omtalade reklam för Saw X här:

Frågan är om det var så strategiskt smart av AMC Theatres att få reklamen bortplockad, med tanke på att den har blivit ännu mer av en snackis sedan beslutet.

Här kan du se AMC Theatres reklam med Nicole Kidman:

NÄSTA ARTIKEL