Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Här är de första liveakterna till GAFFA-Prisets gala

Här är de första liveakterna till GAFFA-Prisets gala

Sebastian Håkansson | Nyhet
14 januari 2018
Sebastian Håkansson | Nyhet
14 januari 2018

Filmtopps samarbetspartner GAFFA håller stor gala i februari

gaffa

När GAFFA-Priset går och blir gala samlas den svenska musikbranschen och musikälskare i Norrköping. Showen sker 10 februari i Flygeln och du kan räkna med en kväll av god värdskap, oförglömliga tacktal och inte minst fantastisk livemusik!

Sedan tidigare står det klart att Frej Larsson och Joy M'Batha leder galan och idag kan vi avslöja tre av kvällens fem liveakter som är inga mindre än Graveyard, Muhammed Faaloch Slowgold!

– Det känns otroligt fint för vi fick så gott som alla våra förstahandsval, säger GAFFAs chefredaktör Daniel Horn och fortsätter:

– Livemusiken på galan ska spegla innehållet i tidningen. Etablerat blandas med oetablerat och vi har försökt få till en god genreblandning och akter som är som gjorda för scenen.

Graveyard, ett av Sveriges största och bästa rockband, tar sig hela vägen från Göteborg för att riva hela Flygeln, eller kanske hela Norrköping. Gruppen jobbar för fullt med material till en ny fullängdare, så kanske får vi till oss något nytt under kvällen.

Slowgold, aka Amanda Werne, är aktuell med sitt femte album som Slowgold. Förra årets släpp Drömmar landade på en 16:e plats på GAFFA-redaktionens årsbästalista så det kanske inte är så konstigt att vi gärna ser henne på vår gala.

– Det ska bli väldigt kul att spela på galan. I vanliga fall gör man ju längre spelningar, men då finns också en liten risk att tappa fokus. Så jag kan tycka om att gå ut och bara gå all in, som man måste göra på en gala, säger Amanda Werne.

I somras spelade Muhammed Faal i vår vagn under Way Out West och det blev lite av en glädjehappening mitt i regnet. Givetvis tänkte vi också då att "honom ska vi ha" när det började snackas bokningar till galan. Enligt Faal själv har han hittat "en ny dörr i sin galax", det låter minst sagt spännande.

Inom kort går vi ut med ytterligare två liveakter.

GAFFA-Prisets gala sker i Norrköping 10 februari. Samtidigt som festivalen Where's The Music ljuder för fullt i hela staden. Biljett till galan köper du här.