Oppenheimer har lämnat folk "helt förkrossade"

Här är Cillian Murphys nästa roll efter succén med Oppenheimer

Fredrik Larsson
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 27 mars 2024 kl. 18:03

Mord och korruption i det verklighetsbaserade gruvdramat

Efter den stora succén med "Oppenheimer" är Cillian Murphys nästa drag att fortsätta på det verklighetsbaserade spåret. Denna gång gör han det som advokaten Joseph “Chip” Yablonski.

Cillian Murphys karriär fick en rejäl skjuts efter hans roll som gängledaren Tommy Shelby i Netflix-dramat Peaky Blinders (2013–2022), men efter hans Oscarsvinnande insats i Oppenheimer (2023) smällde det till rejält. Nu är han mer eftertraktad än någonsin och hans nästa roll är som advokaten Chip Yablonski i filmen Blood Runs Coal.

Här är Cillian Murphys nästa roll efter succén med Oppenheimer
Florence Pugh och Cillian Murphy i "Oppenheimer". Foto: UIP.

En adaption av den sanna boken

Filmen är en adaption av den verklighetsbaserade boken Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America (2020), skriven av Mark A. Bradley.

Det hela utspelar sig på 1960-talet och handlar om den korrupte fackpampen Tony Boyle som beordrar morden på sin rival Jock Yablonski och hans familj. Detta på grund av att Jock kampanjar mot Tony och detta leder till en stor utredning som avslöjar en hel del skumma affärer inom kolindustrin.

Cillian spelar alltså en av sönerna och följer hans kamp för att rättvisa ska skipas.

Cillian Murphy som medproducent

The Hollywood Reporter rapporterar att Cillian inte bara är skådespelare i filmen, utan är även en av producenterna. Manuset står Jez Butterworth och John-Henry Butterworth för. Vem som ska regissera filmen är ännu oklart.

Filmtopp håller dig uppdaterad om nyheter kring filmen “Blood Run Coal”.

Fredrik Larsson

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL