Här är Björn Ulvaeus krav på Mamma Mia 3

Här är Björn Ulvaeus krav på Mamma Mia 3

Eric Diedrichs
28 september 2023 kl. 13:09

Utesluter inte en till uppföljare

Efter framgångarna med "Mamma Mia!" och "Mamma Mia! Here We Go again" hungrar fansen efter en tredje film. Nu uttalar sig Björn Ulvaeus om filmseriens framtid.

Phyllida Lloyd fick hela världen att sjunga ABBA-klassiker med dundersuccén Mamma Mia! (2008), som drog in miljardbelopp på den globala biomarknaden. Fortfarande visas sing along-versioner av filmen och dess framgångsrika uppföljare Mamma Mia! Here We Go Again (2018) runt om på planeten.

Det dröjde tio år mellan den första och den andra filmen, så fansen är vana vid att få vänta – nu är det många som håller tummarna för att en tredje film ska bli verklighet.

Flera stjärnor i filmseriens strålande ensemble – som består av bland andra Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Colin Firth, Lily James, Andy Garcia och Cher – har sagt att de är sugna på att göra en tredje film.

– Jag vill inte vänta tio år till. Vi borde göra den innan jag fyller 40, sa Seyfried till Variety förra året.

Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus är skeptisk till Mamma Mia 3. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Här är Björn Ulvaeus krav på Mamma Mia 3

I en ny intervju med Vogue passar även Björn Ulvaeus på med att kommentera framtiden för Mamma Mia 3, men han är mer skeptisk än Amanda Seyfreid. Han säger att han måste bli "verkligt uppspelt över manuset" och att den här gången behöver bli  "ännu mer övertygad" än när de gjorde den första uppföljaren:

– Som det ser ut nu så har vi inga idéer. Jag skulle vilja se en till [film] bara om jag är verkligt uppspelt över manuset. Det är mycket enklare att köpa en andra film än en tredje. Denna gången måste jag bli ännu mer övertygad.

Han fortsätter:

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror helt enkelt inte att vi har tillräckligt med låtar för en tredje Mamma Mia.

Även Stellan Skarsgård ställer dörren på glänt:

– Jag tvivlar på att någon av oss skulle tacka nej till ännu en film. Det gäller bara att hitta tillräckligt med låtar för att komma på en ny berättelse, säger den svenske Hollywoodstjärnan och menar att han kommer ligga "i en urna" innan Mamma Mia 3 har sitt manus klart.

Filmtopp håller dig uppdaterad om hur det går med "Mamma Mia 3".

NÄSTA ARTIKEL