Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Allt du behöver veta om nya Roseanne

Allt du behöver veta om nya Roseanne

David Lindahl | Nyhet
16 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
16 mars 2018

Över 20 år efter avslutet är John Goodman och Roseanne Barr snart tillbaka i tv-serien Roseanne. Här är allt du behöver veta om den kommande fortsättningen.

Skådespelarna som medverkar i den nya Roseanne.
Skådespelarna som medverkar i den nya Roseanne. Foto: ABC.

John Goodman och Roseanne Barr spelade paret Conner i 80- och 90-tals tv-klassikern Roseanne. De 27 mars är återkomsten planerad att ha premiär i USA och därför samlar vi här vad vi vet om den kommande nystarten.

Sedan åtminstone tio år tillbaka har det funnits rykten kring en eventuell återkomst av den populära arbetarfamiljen Connor från tv-serien Roseanne. Nu är det ett faktum och den fjärde mars släpptes en trailer som gav en del hintar på vad som ska hända i den nya serien.

Först och främst ska handlingen enligt Cinemablend kretsa kring samma karaktärer som i originalserien, men runt 20 år senare. Att döma av trailern fortsätter samma galna humor med skämt om äktenskap, pengar och politik.

Sista säsongen av gamla Roseanne hade ett märkligt avslut där Dan Connor (John Goodman) dog av en hjärtattack. Så är dock inte fallet nu utan här är han tillbaka i samma hus med samma familj. Roseanne vann också en stor summa pengar på lotteri, något som även är oklart om det kommer att inkluderas i den nya serien.

Förutom Dan och Roseanne Connor kommer även tre stycken av deras fyra barn att medverka, återigen spelade av Michael Fishman, Alicia Goranson och Sara Gilbert. Darlene verkar fortfarande vara gift med David Healy som spelades av Johnny Galecki. Tillsammans har de två egna barn. Galecki väntas dock enbart medverka i ett avsnitt eftersom han inte kunde ta ledigt från The Big Bang Theory.

Den äldsta dottern Becky spelades genom den gamla serien till största delen av Alicia Goranson. Men under några säsonger tog Sarah Chalke över rollen, vilket i den nya serien ledde till beslutet att låta henne återvända som en annan karaktär medan Goranson fortsätter att spela Becky.

Den nyligen Oscarsnominerade Laurie Metcalf återvänder också som Roseannes yngre syster Jackie. Under den nionde säsongen kom karaktären ut som homosexuell, något som troligen också kommer att vara en del av den kommande säsongen. Huruvida hennes son medverkar eller inte är oklart.

Är du mer intresserad av vilka nya serier som kommer under 2018 har vi tagit fram en lista.

Kommer du att titta på den nya Roseanne?