Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hank Azaria slutar som Apu i The Simpsons

Hank Azaria slutar som Apu i The Simpsons

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2020

Vet inte ifall Simpsons-karaktären kommer tillbaka.

Efter att ha gjort rösten i 30 år tackar den 55-årige skådespelaren för sig.

apu i the simpsons
Foto: 20th Century Fox Television. 

Succéserien Simpsons har rullat på TV sedan 1989 och är den längst gångna animerade serien genom tiderna. Vi har nyligen fått veta av New York Times att en av dess mest älskade birollskaraktärer tappar sin röst. Skådespelaren Hank Azaria, som varit med från början, avsäger sig rollen som Apu.

Anledningen sägs vara kritiken karaktären fått för att vara en rasistisk stereotyp av amerikanare med indiskt ursprung. I seriens stad Springfield driver Apu en livsmedelsbutik där alla sorters knasiga möten tenderar att inträffa. 

I en intervju med Slashfilm kommenterar Azaria nyheten:

– Det enda jag vet är att jag inte kommer att göra Apus röst framöver, om vi inte lyckas hitta en bra övergång till något annat. Men vad producenterna väljer att göra med Apu är helt och hållet deras beslut. 

Att Azaria kliver ner från röstuppdraget, behöver inte betyda att Apu försvinner ur serien. Kanske hittar skaparna en ny skådespelare att göra den indiska rösten mer autentisk. Och som Azaria själv säger finns det en chans att han kastar om rösten och ger den en annan karaktär. 

Säsong 31 av "Simpsons" rullar nu. Nästa avsnitt släpps 16 februari.