Han erbjuds huvudrollen i Quentin Tarantinos sista film – oväntat val

Han erbjuds huvudrollen i Quentin Tarantinos sista film – oväntat val

Emil Oscar Rasmussen
08 september 2023 kl. 21:00

Hyllad skådis ryktas få huvudrollen i The Movie Critic

Quentin Tarantino fortsätter att fila på "The Movie Critic" – långfilmen som målas upp som hans allra sista. Nu ser en toppkandidat till huvudrollen ut att ha trätt fram. Enligt rapporter ska Paul Walter Hauser ha erbjudits rollen innan skådespelarnas strejk påbörjades.

"The Movie Critic" sägs bli Quentin Tarantinos allra sista långfilm. Handlingen i filmen kommer att utspela sig i Kalifornien på 1970-talet och kretsa kring en filmkritiker som recenserar mainstream-filmer för en porrtidning.

Mycket mer än så vet vi inte om filmen i dagsläget, men under torsdagen började det sippra ut rykten om vem som ser ut att få äran att spela huvudrollen i Tarantinos sista film. Enligt Hollywoodjournalisten Daniel Richtman är det ett aningen oväntat namn som är aktuellt för uppdraget. Skådespelaren det rör sig om har nämligen en helt annan profil än de glamourösa storstjärnor (Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot RobbieSamuel L. Jackson, Jamie Foxx m.fl.) som tagit täten i Tarantinos senaste filmer.

Han erbjuds huvudrollen i Quentin Tarantinos sista film – oväntat val
Sam Rockwell och Paul Walter Hauser i "Richard Jewell". Foto: SF Studios.

Rykte: Paul Walter Hauser erbjud huvudrollen i Quentin Tarantinos sista film

Det var under gårdagen som Daniel Richtman rapporterade på Patreon att Paul Walter Hauser ska ha erbjudits huvudrollen i The Movie Critic innan skådespelarnas strejk rullade igång i Hollywood.

De senaste åren har Hausers karriär fått rejält med luft under vingarna, och skådespelaren har radat upp roller i storproduktioner. Bara sedan 2017 har han medverkat i filmer som I, Tonya (2017), BlacKkKlansman (2018) och Cruella (2021) samt serier som Black Bird (2022), Cobra Kai (2019–2022) och The Afterparty (2023).

Trots sina många roller i framgångsrika filmer och serier skulle det här bli första huvudrollen i en produktion av den dignitet som en Tarantino-rulle har. Den roll som kommer närmast samma status är titelrollen i Clint Eastwood-regisserade Richard Jewell från 2019. Hauser nominerades till en Emmy för sin biroll i Black Bird.

Uppgifterna om att Paul Walter Hauser ska ha erbjudits huvudrollen i The Movie Critic är än så länge obekräftade.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL