Hamilton återvänder - Stor satsning på nya serie av C More & TV 4

Hamilton återvänder - Stor satsning på nya serie av C More & TV 4

Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:34 | Publicerad 01 februari 2018 kl. 16:08

När Jan Guillous succéböcker om hemliga agenten Carl Hamilton blir serieC More spelas huvudrollen av Jakob Oftebro, som tidigare medverkat i bland annat Oscarsnominerade Kon-Tiki, succéserien Monster och hyllade danska krigsdramat 1864. Inom kort påbörjas inspelningarna av serien, som är C Mores och TV4:s största internationella dramasatsning någonsin.

- Det är en drömroll för mig. Det är en utmaning att förvalta karaktärens arv och samtidigt utveckla och förnya honom, det ska bli extremt kul, säger Jakob Oftebro.

Internationella stjärnskottet Jakob Oftebro gör rollen som den unge Hamilton i C More och TV4:s nya stora internationella dramasatsning. Oftebro har tidigare medverkat i bland annat Monster (2017), Snömannen (2017), Gisslantagningen (2017), Bron (2013) och storslagna danska dramat 1864 (2014).

-Berättelsen om Carl Hamilton är till handlingen både spektakulär och spännande, men han är också en oerhört komplex person. Det är lockande att få visa en annan sida av en så välkänd historia som fortfarande är höljd i dunkel, hur han rekryterades till underrättelsetjänsten, innan han finslipats till den mästeragent och hjälte som tittarna är vana att se honom. Som ung är han fortfarande sökande, han försöker hitta sin plats och är inte ofelbar, säger Jakob Oftebro.

Carl Hamilton figurerar som huvudperson i författaren Jan Guillous framgångsrika romanserie , som  omedelbart en framgång och med åren kom att växa till en av Sveriges största romansuccéer genom tiderna. Debuten, Coq Rouge, kom 1986. Hamilton är en C More originalserie och en del av C More och TV4:s gemensamma satsning på svenskt kvalitetsdrama. Två säsonger av serien är beställda.

-Vi har haft ögonen på Jakob under en längre tid, och vi har nu äntligen hittat det perfekta projektet för honom. Han är en av Skandinaviens mest begåvade skådespelare och perfekt för rollen som den unge Hamilton. Serien är vår största satsning hittills och det är en ynnest att få arbeta med ett så starkt varumärke och ta Jan Guillous värld till en ny nivå, säger Josefine Tengblad, dramachef C More och TV4.

Serien tar avstamp i hur den unge Carl Hamilton rekryteras till att bli hemlig agent och hans första uppdrag i Europa, med ökade spänningar mellan USA och Ryssland som bakgrund. Det har tidigare gjorts filmer och tv-serier om agenten Hamilton, med bland andra Peter Haber, Stellan Skarsgård och Mikael Persbrandt i titelrollen.

-Det är alltid spännande att se sin skapelse leva så många liv. Agenten Carl Hamilton har varit en del av mitt liv de senaste 30 åren och det har gjorts flera filmer om honom. Men, jag har alltid känt att en dramaserie, med sitt längre format och berättande, skulle vara ett bra sätt att gräva ännu djupare in i karaktären och hans universum. Det händer nu med en ny, ung Hamilton, i en nutida miljö och jag är övertygad om att serien kommer att tilltala en ny generation av tittare, säger Jan Guillou.

Serien är en stor internationell satsning och inspelningarna äger rum både i Sverige och utomlands. Huvudförfattare är Petter S Rosenlund, som bland annat skrivit den prisade världssuccén Kampen om tungvattnet. Seriens regissör är Kasper Barfoed som tidigare regisserat exempelvis Gisslantagningen, Dicte och Den som dräper, och produceras exekutivt av Patrick Nebout på Dramacorp-Pampas Studios, som ser rekryteringen av Jakob som en riktig stjärnvärvning.

-Vi tror att vi med Jakob Oftebro som agenten Carl Hamilton, Kasper Barfoed som regissör och Petter S Rosenlund som huvudförfattare har vi hittat det perfekta laget för att ta Jan Guillous komplexa karismatiska hjälte och göra något spektakulärt, säger Patrick Nebout.

Hamilton har exklusiv streamingpremiär på C More under 2019 och visas senare i TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL