Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Halle Berry.

Halle Berry hoppar av roll som transperson

Kristian Andersson | Nyhet
08 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
08 juli 2020

Ber om ursäkt och backar ur projektet.

Halle Berry skulle ha haft en roll i en film där hon skulle spela en transperson. Men efter hård kritik hoppar hon nu av projektet.

Variety rapporterar att Halle Berry under förra fredagen fått ta emot extremt hård kritik på sociala medier efter att ha gått ut med att hon tänkt spela en transperson på film. Hon medverkade även i en live-intervju på Instagram där hon berättade följande om sin rollkaraktär:

– It’s a character where the woman is a trans character, so she’s a woman that transitioned into a man. She’s a character in a project I love that I might be doing.

Halle Berry fick omedelbart kritik för att bland annat ha felbenämnt transpersoner i ovanstående uttalande. Därför ber hon nu om ursäkt och väljer att hoppa av projektet helt. På Twitter förklarade hon närmare varför hon väljer att hoppa av rollen:

"Över helgen har jag kunnat diskutera min eventuella kommande roll som en transperson och jag ber om ursäkt för mina tidigare uttalanden. Jag är tacksam för vägledningen och den kritiska konversationen som jag haft över de senaste dagarna och kommer att fortsätta att lära mig själv och andra, samt lära mig av mina misstag"

Läs också om Charlie Kaufmans nya skräckfilm.

Tycker du det är rätt att hon inte tar sig an rollen?