Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gyllene Tider tv-serie

Gyllene Tider blir TV-serie i ny satsning

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 november 2021

Per Gessles låtskatt blir TV-serie

Nu är det klart att historien om Gyllene Tider blir TV-serie. "Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande", kommenterar Per Gessle.

Med hitlåtar som Sommartider, Gå & fiska och Flickorna på TV2 behöver knappast Gyllene Tider någon närmare presentation. Gruppen gjorde dundersuccé under sina verksamma år och återförenade senast 2019 för att fira 40-årsjubileum.

Nu är det klart att historien om Gyllene Tider blir TV-serie. Långfilmen om Gyllene Tider utvecklas i samarbete med bandet och produktionsbolaget Nevis. För manuset står Pernilla Oljelund som bland annat har skrivit Vår tid är nu.

 – Vi var som vilka unga killar som helst i en småstad, med stora drömmar och musik som passion. Vi inspirerades av den tidens popmusik och vi blev vänner för livet i replokalen där vi mer eller mindre växte upp tillsammans. Alla år med Gyllene Tider har förändrat våra liv fundamentalt och det verkar som att publiken som vuxit upp med oss fortfarande är lika passionerade. Att få samarbeta och följa den här produktionen ska bli oerhört spännande säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Moa Westeson på Nevis Productions säger följande:

– Vi har länge drömt om att berätta den exceptionell och inspirerande historien bakom det legendariska svenska popbandet Gyllene Tider och ser fram emot ta med tittarna på ett rolig och upplyftande firande av musik och vänskap som fångar en tidsanda som inte längre finns.

Vad serien om Gyllene Tider kommer att heta framkommer inte, men varför inte bara Gyllene Tider (med möjligtvis tillägget "-serien") för att dra till med en chansning.

Serien förväntas att spelas in under nästa år. Vilka skådespelare som ska medverka är ännu inte klart.

NÄSTA ARTIKEL