Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jennie Silfverhjelm – Martin Becks efterträdare

Jennie Silfverhjelm – Martin Becks efterträdare

Eric Diedrichs | Nyhet
22 februari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
22 februari 2018

C More meddelar att Jennie Silfverhjelm är filmseriens nya gruppchef.

Peter Haber och Jennie Silfverhjelm
Bild: C More

Hon är smart, kaxig och ärlig. När nya Beck-filmen ”Utan uppsåt” har premiär den 3 mars får tittarna lära känna Martin Becks efterträdare och nya gruppchef – Alexandra ”Alex” Beijer. En rekrytering som tas emot med blandade känslor i Beck-teamet. Alex spelas av Guldbaggenominerade Jennie Silfverhjelm, senast aktuell med biosuccén "All Inclusive". Skriver C More i ett pressmeddelande.

Martin Beck har varit chef för Beckgruppen, ända fram till nu. När nya gruppchefen Alexandra ”Alex” Beijer gör entré i Beck – Utan uppsåt hittas en kvinna med skyddad identitet mördad i sitt hem. Det blir början på en otäck historia fylld av maktutövande, våld och kvinnomisshandel och ett fall som tar flera överraskande vändningar.

I rollen som Alex syns All inclusive-stjärnan Jennie Silfverhjelm. Hon har en lång karriär från Dramaten på sitt CV och Guldbaggenominerades för sin prestation i All inclusive i kategorin ”Bästa kvinnliga huvudroll”. Jennie har även medverkat i prisade Gentlemen och filmatiseringen av Jonas Gardells romansvit Torka aldrig tårar utan handskar.

– Jag har följt Beckfilmerna genom åren och känner mig otroligt hedrad att som första kvinna få axla rollen som gruppchef. Min karaktär Alex kliver in i en tuff värld med både styrka och sårbarhet som jag tror kommer att tillföra ny dynamik i Beckgruppen, säger Jennie Silfverhjelm.

Jennie Silfverhjelm är inte helt okänd för Beck-tittarna. I Beck - Ditt eget blod introduceras hennes karaktär Alex för första gången i ett möte med Steinar Hovland (Kristofer Hivju) i Jordanien, där hon var placerad på utlandstjänst för Interpols räkning. Kemin mellan dem var omedelbar. När Steinar och Alex möts nästa gång är det för att konkurrera om samma jobb – Martin Becks tidigare tjänst.

– Vi är väldigt glada att få hälsa Jennie Silfverhjelm välkommen till Beck-gruppen! Hennes mångfacetterade karaktär Alex känns väldigt självklar i teamet, så Martin Beck kan känna sig riktigt nöjd med sin rekrytering. Även om allt självklart har sitt pris, säger Niva Westlin Dahl exekutiv producent för Beck.

För mer information om vad som händer i filmsverige, se vår samlingssida för fler kommande svenska filmer

Vad tror du om det nya tillskottet till Beck-famijen?