Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Greta Gerwig.

Greta Gerwig regisserar spelfilmen Barbie

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 juli 2021

Margot Robbie ska spela huvudrollen som Barbie.

Det är sedan tidigare bekräftat att en spelfilm av dockan Barbie ska göras med Margot Robbie i huvudrollen. Nu rapporteras det att Greta Gerwig kommer att regissera.

Planerna för en Barbie-film har länge varit aktuella i Hollywood. Redan 2009 var det snack om att Amy Schumer skulle spela en huvudroll i en film om dockan Barbie. Även namn som Anne Hathaway och Mandy Kaling cirkulerade kring projektet.

2019 blev det officiellt bekräftat att Margot Robbie ska spela Barbie i en spelfilm. Regissören Greta Gerwig och hennes partner Noah Baumbach blev anlitade för att skriva manuser, först utan några tankar om att regi.

Nu rapporterar Screen Rant att det är bekräftat att Greta Gerwig också kommer att regissera den kommande Barbie-filmen. Greta Gerwig har under de senaste åren skördat framgångar med filmer som Lady Bird och Little Women.

Handlingen till Barbie-filmen är fortfarande inte bekräftat. Margot Robbie ska ha uttryckt glödje över att få porträttera en så ass ikonisk figur som Barbie, samtidigt som hon erkänner att dockan också kommer med en hel del bagage  och kritik. Planen är att inspelningen ska börjas under nästa år 2022 med ett premiärdatum under 2023.

MER LÄSNING:
Då kommer The Withcher säsong 2

NÄSTA ARTIKEL