Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Greta Gerwig avslöjar: Timothée Chalamet skulle varit med i Barbie

Greta Gerwig avslöjar: Timothée Chalamet skulle varit med i Barbie

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
11 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
11 juli 2023

Saoirse Ronan och Timothée Chalamet var tilltänkta för Barbie

"Barbie"-regissören Greta Gerwig avslöjar i en ny intervju att stjärnskådespelarna Timothée Chalamet och Saorise Ronan var tilltänkta för mindre roller i filmen, men att det inte gick att genomföra. Gerwig säger att hon "älskar dem så mycket" och filminspelningen "kändes som att göra något utan [sina] barn".

Den 21 juli är det biopremiär för Barbie – som utan tvekan får ses som en av årets mest efterlängtade filmer. Trots sommarkonkurrens från storfilmer som Indiana Jones and the Dial of Destiny, Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One och Oppenheimer, så har Barbie blivit ett riktigt hett konversationsämne.

Många är nyfikna hur den klassiska dockan ska fungera som fokus för en live-action-film och känsla är att vi kommer att bjudas på något helt unikt. Utöver nyfikenheten är det också de många välkända skådespelarna i filmen som bidragit till hypen runt filmen. Margot Robbie spelar huvudrollen och Ryan Gosling är en av skådespelarna som axlar rollen som Ken. Utöver dem medverkar även skådisar som Will Ferrell, John Cena, Simu Liu, Emma Mackey, Michael Cera, America Ferrara och Kate McKinnon m.fl.

Det kryllar med andra ord av namnkunniga skådespelare i filmen, men tanken var att det skulle ha varit ännu fler. Regissören Greta Gerwig har nyss avslöjat att hon försökte väva in två av hennes tidigare samarbetspartners i Barbie, vilket dessvärre misslyckades.

Greta Gerwig avslöjar: Timothée Chalamet skulle varit med i Barbie
Saorise Ronan och Timothée Chalamet i "Unga kvinnor" (2020). Foto: SF Studios.

Greta Gerwig om planen för Timothée Chalamet och Saorise Ronan i Barbie: "Älskar dem"

Greta Gerwigs första större film som regissör kom ut 2017, när Lady Bird hade premiär. Två år senare följde hon upp succén med Unga kvinnor. Gemensamt för båda dessa filmer är att Saorise Ronan och Timothée Chalamet medverkar i dem – och planen var att de skulle finnas med även i hennes tredje film.

I en ny intervju med CinemaBlend jämför Gerwig de två skådespelarnas frånvaro med att göra någonting utan sina barn:

– Ingen av dem kunde vara med, och det gjorde mig så irriterad. Men jag älskar dem så mycket. Men det kändes som att göra något utan mina barn. Jag menar, jag är inte deras mamma, men jag känner mig typ som deras mamma, säger Gerwig till CinemaBlend.

Anledningen till att Ronan inte kunde vara med i Barbie beror på att hon under tiden för inspelningen har producerat sin första film, kommande dramafilmen The Outrun, i vilken hon också spelar huvudrollen. Chalamet var i sin tur upptagen med inspelningarna av Wonka och Dune: Part Two. I en intervju med People i september 2022 avslöjade Ronan att hon skulle spelat en Barbie och att hon var "förkrossad" över att inte kunna vara med i filmen.

NÄSTA ARTIKEL