Greg Davies om nya säsongen av The Cleaner: jag var och förblir skräckslagen

Greg Davies om nya säsongen av The Cleaner: "jag var och förblir skräckslagen"

Filmtopp
04 april 2023 kl. 18:04

Stjärnan öppnar upp i en exklusiv intervju

Nu rullar den andra säsongen av hyllade "The Cleaner" på BritBox. I en intervju berättar den BAFTA-nominerade stjärnan Greg Davies om höjdpunkterna med att göra de nya avsnitten.

The Cleaner är tillbaka med en andra säsong, vad kan tittarna förvänta sig av serien och Wicky den här gången?

– Jag tycker att vi pushar Wicky ännu mer ut ur sin comfort zone. Onekligen, han är ofta i fara och för en man som bara vill ha en lugn pint ger vi honom aldrig lyxen att stagnera.

Vad är det du gillar mest med att spela Wicky?

– Jag älskar att varje vecka är ett nytt äventyr för honom. Han utmanas av excentriska karaktärer med färgstarka liv. Det är verkligen trevligt att arbeta med en liten ensemble vecka efter vecka, och det kan verka fjuttigt, men jag gillar det, oavsett gästskådespelarnas fantastiska karriärer så är jag alltid den längsta personen i bild.

Vad skulle du säga har varit höjdpunkten med att skriva och spela in den här serien?

– Jag är säker på att det ser dåligt ut, men av höjdpunkterna var att kasta ett spann med vatten i  Zoë Wanamakers ansikte. Hon verkade dock inte ha något emot det dock. Jag gillar verkligen också den milda potentialen för romantik med brottsplatsens polis, som så briljant spelas av Zita Sattar.

 

Greg Davies om höjdpunkterna – och skräcken – med nya säsongen

Har du några roliga anekdoter från den här säsongen att dela med dig av?

–Nämnde jag att jag slängde vatten i Zoë Wanamakers ansikte? Jaså, det gjorde jag. Okej, utan någon särskilt rangering gillade jag att få Asim Chaudry att bära flottig peruk och jaga mig med en pistol, att få slåss mot John Macmillans clown, att låta Simon Callow citera poesi för mig, att bli fastnålad mot golvet av en gigantisk man medan en kedjerökande brud [Harriet Walter] tittade på, att prata med Alex Lawther genom en räv, att min vän Roisin försökte mörda mig medan jag får min tro utmanad av Mark Lewis Jones. På den mer negativa sidan var jag, och förblir skräckslagen, över att vi inte kunde använda en stuntmans händer i en närbild eftersom de ansågs att vara "för unga och rynkfria" för min karaktär. Jag har vackra, ungdomligt mjuka händer och ingen mobbning från produktionsteamet kan övertyga mig något annat.

Sist men inte minst, vad hoppas du att tittarna tar med sig från den här säsongen?

– Jag hoppas att de försvinner i varje miniäventyr, de fantastiska prestationerna av våra gäststjärnor och njuter av hur obekväm Wicky är medan de hejar lite på honom.

Med det tackar vi Greg Davies för intervjun. "The Cleaner" säsong 2 finns nu att se på BritBox, missa inte!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL