Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gråzon säsong 2 – Blir den av?

Gråzon säsong 2 – Blir den av?

David Lindahl | Nyhet
28 april 2018
David Lindahl | Nyhet
28 april 2018

Blir det en andra säsong av det svensk-danska samarbetet?

En kvinna kollar in i kameran i Gråzon.
Foto: C More

Den första säsongen av Gråzon har gått färdigt med sina tio avsnitt på C More. Nu väcks frågan om det kommer att bli en fortsättning på den svensk-danska dramathrillern.

2013 tillfrågades manusförfattaren Oskar Söderlund om han kunde skriva en tv-serie om terrorism i Skandinavien. Senare träffade han Rasmus Thorsen från danska produktionsbolaget Cosmo Film och en idé började födas om en svensk-dansk tv-serie om terrorism.

Gråzon handlar om att en skarpladdad missil hittas i Göteborgs hamn samtidigt som en kvinna tas som gisslan i Köpenhamn. Säpo-agenten Eva Forsberg undersöker saken och spåret leder henne till Danmark där hon börjar samarbeta med Jesper Lassen från danska PET.

Den första säsongen av Gråzon har gått på C More i tio avsnitt och är ett samarbete mellan svenska, norska och danska produktionsbolag som TV4, TV2 Danmark, NRK Norge och SF Studios Sverige.

Huruvida en andra säsong ska produceras är ännu oklart. Manusförfattaren Oskar Söderlund har intervjuats av Expressen och sade bland annat såhär:

"Ja, det finns en vilja hos oss att göra en andra säsong. Och vad den kommer innehålla, det tror jag att man kan bli ganska förvånad av. Så det finns en tanke, sedan får vi se hur långt det räcker."

Filmtopp kommer fortsätta att hålla er uppdaterade om planerna kring en andra säsong av Gråzon. För fler svenska serier kan du läsa vår lista över svenska kriminalserier.

Har du sett första säsongen av Gråzon?