Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Gråzon – en ny originalserie från C More

Sebastian Håkansson | Nyhet
12 juni 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
12 juni 2017

Gråzon ska bestå av 10 intensiva avsnitt

Ur Grazon

Nu startar inspelningen av C More och TV4:s nya internationella dramasatsning Gråzon, som är en samproduktion med danska TV2 och produceras av Cosmo film. Historien kretsar kringett terrorattentat som hotar Skandinavien. I huvudrollerna syns Tova Magnusson och Birgitte Hjort Sørensen.

Gråzon är en dramathriller på tio avsnitt som skildrar händelserna runt ett planerat terrorattentat mot Skandinavien. Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbetar som ingenjör specialiserad på drönare. Hon blir tagen som gisslan i sitt egna hem av terrorister samtidigt som säkerhetspolisen i Sverige, ledd av SÄPO-agent Eva (Tova Magnusson), och de danska kollegorna på PET försöker förhindra en förestående terrorattack. De båda kvinnornas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel.

– Dramaserier är som allra bäst när de – förutom att underhålla oss – förmår att göra vår komplexa verklighet lite mer begriplig. Med Gråzon fann vi en berättelse vi saknat och längtat efter i svenskt drama. Att ta sig an en historia som Gråzon ställer dock väldigt höga krav på upphovsmännen och med Cosmo och TV2 Danmark hittade vi konstellationen vi är omåttligt glada och tacksamma över att få ingå i, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef C More och TV4.

Tidigare under 2017 har Colin Nutleys serie Saknad, thrillerserien Farang med Ola Rapace i huvudrollen och deckarserien Rebecka Martinsson bidragit till stora tittarframgångar för C More och TV4. Med Gråzon fortsätter man sin kraftfulla satsning på att erbjuda tittarna högkvalitativt drama, denna gång i form av en stor skandinavisk samproduktion. Dramathrillern är skriven av manusförfattarna Oskar Söderlund och Morten Dragsted och produceras av Rasmus ThorsenCosmo film. Den prisbelönade regissören Jesper W. Nilson regisserar de fem första avsnitten.

Gråzon - ett internationellt samarbete

- Gråzon är en originalhistoria som vi har utvecklat under flera år. Vi har haft ett skandinaviskt fokus från start och det har varit avgörande för vårt universum att vi lyckats få ihop ett internationellt samarbete. Vi gör en dramathriller med ett högaktuellt tema som berör oss alla, en historia som ser in i hjärtat av det som gör oss mänskliga. Vi ser fram emot att starta inspelningen och skapa ett relevant och spännande drama för vår svenska, danska och internationella publik, säger Rasmus Thorsen, producent Cosmo Film.

Gråzon har premiär våren 2018 på C More. Birgitte Hjort Sørensen har tidigare setts i Hollywoodfilmen Pitch Perfect, HBO-serien Vinyl och danska dramaserien Borgen och Tova Magnusson är en av våra mest respekterade skådespelare och regissörer, senast aktuell i bland annat Saknad och Bron. I övriga roller syns bland andra Ardalan Esmaili, Karin Franz Körlöf (shooting star 2016) och Johan Rabaeus.

Ser du fram emot Gråzon?