Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gratis version av Amazon Prime Video på gång

Gratis version av Amazon Prime Video på gång

Evelina Block | Nyhet
14 november 2017
Evelina Block | Nyhet
14 november 2017

Veckans Affärer rapporterar att Amazon är i full färd med att utveckla ett gratis komplement till bolagets streamingtjänst. Denna Amazon-version ska i så fall helt finansieras av annonser. Den här alternativa versionen kommer alltså att vara tillgänglig för icke Prime-medlemmar och innebära en möjligheten till att streama gratis film.

Amazon är just nu i diskussion med mediebolag, tv-nätverk och filmstudior för att säkerställa tjänsten. Förhoppningen är en bred katalog för tv-serier och film studios, med fokus på barnprogram. Men även livsstilsprogram, resor och matlagning. Andra tv-serier som Amazon Prime erbjuder är bland annat Neil Gaimans American Gods och Fear of the Walking Dead. Och filmer såsom Manchester by the Sea samt Oscars-belönade Moonlight.

I framtiden, kanske vi också kommer att se Sagan om Ringen i repertoaren då, som Filmtopp tidigare rapporterar, har Amazon Prime nyligen har köpt rättigheterna till Tolkiens trilogi.

Utvecklingen att lämna traditionell tv till fördel för abonnemangsbaserade tjänster, såsom Netflix och Amazon Prime Sverige, har pågått länge. Delvis kan det ha varit för att dessa plattformar erbjuder reklamfria tittarupplevelser. Den här versionen av reklam-supportad streaming kommer säkerligen vara attraktiv för annonsörer. Men frågan är: vad tycker tv-tittarna? Kommer bänktittaren att gå med på att få sina serier avbrutna med reklampauser, även om det är gratis?

Vad säger du, gratis tv i utbyte mot reklam. Bra eller dålig idé av Amazon Prime?

NÄSTA ARTIKEL