Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gräns – Årets svenska Oscarsbidrag 2018

Gräns – Årets svenska Oscarsbidrag 2018

Axel Diedrichs | Nyhet
28 augusti 2018
Axel Diedrichs | Nyhet
28 augusti 2018

Succén för den svenska filmen "Gräns" bara fortsätter – Nu blir filmen nästa svenska Oscarsbidrag.

Eva Melander som Tina i "Gräns".
Eva Melander som Tina i "Gräns". Foto: TriArt.

Ali Abassis tokhyllade dramafilm "Gräns" blir Sveriges Oscarsbidrag 2018. 

Filmen har vunnit flera stora priser, inte minst på Cannes Filmfestival. Idag presenterade Filmhuset att den nu har nästa stora resa framför sig. "Gräns" är Sveriges bidrag till en Oscarsnominering för Bästa icke-engelskspråkige film.

– Jag är överväldigad, berättar regissören Ali Abassi, som menar att Cannes först kändes omöjligt men att en Oscarnominering nu känns nära.

– Det är en seger för alla som inte hör hemma någonstans, säger John Ajvide Lindqvist, författaren bakom boken som filmen baseras på.

Om filmen faktiskt kommer att nomineras får vi vänta och se, men sett till det enormt positiva mottagandet filmen fått kan vi ställa in oss på att en nominering blir av.

Eero Milonoff och Eva Melander i Gräns.
Eero Milonoff och Eva Melander i Gräns.

Gräns följer den utstötte gränspolisen Tina, som har den unika förmågan att enkelt kunna läsa av människors skam och nervositet och därmed avslöja dem ifall de bär med sig något olämpligt. Allt det förändras när hon träffar en jämlik, och hon börjar gräva i frågan om vem hon egentligen är. Chefredaktör Eric lyfter fram filmen som en unik upplevelse.

Filmtopps redaktion håller filmen som en av årets bästa svenska filmer, spana in hela listan!

NÄSTA ARTIKEL