Recension: Gran Turismo (2023)

Gran Turismo kör förbi Barbie – så mycket tjänade storfilmen under premiären

Eric Diedrichs
28 augusti 2023 kl. 12:00

Trygg USA-öppning för Play Station-filmen

Efter sin premiärhelg i USA har "Gran Turismo" pressat plattan mot mattan och kört förbi storfavoriten "Barbie". Siffrorna kan dock komma att uppdateras.

Att Barbie är årets stora biosnackis är det nog ingen som har missat. I drygt en månads tid har filmen dominerat de globala biokassorna och inkasserat så mycket som 1,34 miljarder dollar i intäkter. Nu har filmen snart seglat förbi Super Mario Bros. The Movie och därmed blivit årets största biosuccé.

Även om det gick fortsatt starkt för den Margot Robbie-frontade filmen nu i helgen, så har nykomlingen Gran Turismo lyckats göra ett än större box office-avtryck.

Stabil premiär för Gran Turismo – störst just nu

Med en USA-premiär17,3 miljoner dollar, blev det kanske inte den dundersuccé för Gran Turismo som Play Station hoppats på, men det var tillräckligt mycket för att rusa förbi Barbies helgresultat på 17,1 miljoner dollar.

Internationellt sett har Gran Turismo totalt lyckats inkassera 53 miljoner dollar på 61 marknader, men i många länder har filmen visats några veckor längre än i hemlandet.

Läget kan dock komma att ändras något, än så länge har inte den slutliga intjäningen från söndagen summerats. Under söndagen ägde också USA:s nationella biodag rum, vilket innebär att biljettpriserna sänkts till 4 dollar i många delar av landet.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL