Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Göteborg Film Festival Prisma – programmet 2020

Göteborg Film Festival Prisma – programmet 2020

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 september 2020

Festivalen för alla unga filmälskare.

I dag släpps programmet och biljetterna till Göteborg Film Festival Prisma som i år tar plats på bio Draken i Göteborg 22-26 oktober och på sju andra platser i Västra Götaland. Invigningsfilm blir storfilmen Nelly Rapp – monsteragent i regi av Amanda Adolfsson och årets hederspristagare är Jan Lööf.

Göteborgs Film Festival Prisma 2020

I år äger festivalen rum både fysiskt och digitalt på Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film. På biograferna blir det filmvisning hela dagarna, 27 filmer från 14 länder, men på Draken Film kommer besökaren kunna se både på film och ta del av vårt workshop-program. På Draken Film smygstartar vi Prisma redan den 19 oktober.

Göteborg Film Festival Prisma kommer genomföras med största respekt för den smittspridning som finns och de restriktioner som gäller. Därför kommer biografvisningar vara den enda fysiska aktiviteten och festivalens stora workshoputbud, som är en viktig del i Prismas själ, får i år flytta till festivalens digitala plattform. 

Digitalt filmpass – Prisma online

Eftersom inte alla har möjlighet att se film på biograf har vi i år tagit fram Prismas digitala filmpass där besökarna får tillgång till filmer och workshops online. Med hjälp av Prismas inspirerande guider och spännande filmer kan besökaren anordna sin egen filmfestival hemma, på skolan eller på fritids. Här ser du Prismas digitala program.

Biograf Nordstan – gratis bio

Göteborg Film Festival Prisma tar plats i Nordstan med vår pop-up-biograf. Här kommer besökaren kunna se film gratis under hela festivalen. Tio av de senaste årens bästa barnfilmer står på visningsschemat. Här ser du hela programmet för Biograf Nordstan under Prisma.

Jan Lööf – årets hederspristagare

Göteborg Film Festival Prismas hederspristagare 2020 är Jan Lööf. Jan Lööf är en av den moderna svenska barnkulturens förgrundsfigurer, som författare, serietecknare och musiker. Under Göteborg Film Festival Prisma lyfter vi fram filmskaparen Jan Lööf

– Med varm humor och svåröverträffad uppslagsrikedom har Jan Lööf i decennier gett en frijazzig detaljskärpa till den svenska barnkulturen. Som regissör, tecknare, skådespelare och musiker har han skapat oförglömliga figurer och halsbrytande historier. Skrotnisse och hans vänner, Felix och Tårtan har kittlat fantasin hos generationer av unga. Därför känns det fantastiskt att Jan Lööf tar emot vårt hederspris, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Här ser du hela Prismas festivalprogram.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!