Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Göteborg Film Festival lanserar nytt forum för Sveriges filmbransch

Göteborg Film Festival lanserar nytt forum för Sveriges filmbransch

Sebastian Håkansson | Nyhet
25 november 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
25 november 2019

Pressmeddelande från Göteborg Film Festival

Göteborg Film Festival presenterar Filmforum Sverige – ett nytt initiativ för och av den svenska filmbranschen. Forumet erbjuder den svenska filmbranschen en oberoende plattform för kompetensutveckling, inspiration och dialog. Filmforum Sverige kommer att hållas den inledande festivalhelgen, 25 - 26 januari 2020.

Göteborgsfilmfestival logo
Foto: Göteborg Film Festival

 

Filmindustrin är i snabb rörelse. Nya teknologier, branschaktörer och publikbeteenden förändrar spelplanen och ställer höga krav på kreativitet och

uppdaterade affärsmodeller. För många är det en utmaning att analysera alla förändringar och vad de innebär för den egna verksamheten. Därför bjuder Göteborg Film Festival tillsammans med ledande branschaktörer in till tvådagarskonferensen Filmforum Sverige.

– Om vi i filmbranschen ska fortsätta vara relevanta behöver vi tänka mer och samtala mer. Flera aktörer har kontaktat oss och efterfrågat ett sådant här initiativ. Filmforum Sverige är en plattform för branschen, av branschen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Filmforum Sverige 2020 kommer bland annat handla om globala strömningstjänster, ockuperade filmskolor och om vem som egentligen borde ta ansvar för jämställdheten. Flera nya rapporter om svensk film kommer presenteras, och helgen bjuder också på en fest och andra tillfällen för informella samtal.

Filmforum Sverige samarrangeras med olika branschaktörer och kommer att äga rum på Festivalarenan på

Auktionsverket. Fullständigt program släpps i början av januari.

NÄSTA ARTIKEL