Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nomadland.

Golden Globes ska bli mer inkluderande

David Lindahl | Nyhet
07 mars 2021
David Lindahl | Nyhet
07 mars 2021

Lovar förändring efter den senaste kritiken efter galan.

Golden Globe-galan sändes som planerat den 1 mars, men möttes i efterhand av kritik för bristen av inkludering. Nu utlovas en förändring.

The Hollywood Foreign Press Association, förkortad HFPA, är precis som det låter en organisation av journalister och fotografer som övervakar den amerikanska underhållningsindustrin. Totalt består den av 90 medlemmar, representerade från 55 länder med ett totalt följe som sägs gå över 250 miljoner människor.

HFPA står bland annat bakom Golden Globe-galan som årligen delar ut priser till det kommande årets insatser inom film och tv. Den 78:e galan i ordningen sändes den 1 mars och prisade årts bästa filmer och serier.

Nu rapporterar Variety att HFPA kommer att genomgå förändringar för att bli mer inkluderande. Bakgrunden är att organisationen fick motta mycket kritik i samband med årets gala. Bland annat kritiserades bristen på etniciteter, framför allt bland de 90 medlemmarna.

Enligt HFPA ska organisationen nu anlita expert inom inkludering och jämlikhet för att öppna för en förändring inom organisationen. Organisationen ska tidigare ha nekat hjälp att bli mer inkluderande, bland annat i samband med Black Lives Matter.

Det årerstår att se mer exakt vad detta kommer innebära för Golden Globe-galan. Läs också om att en ny teaser har släppts till Falcon and the Winter Soldier.

NÄSTA ARTIKEL