Golden Globe-galan 2022 inställd – Detta händer

Golden Globe-galan 2022 inställd – Detta händer

11 maj 2021 kl. 11:05

Följ med i dramatiken kring världens största film- och seriegala.

Hollywood Foreign Press Association är i blåsväder och därför tänker NBC inte hålla deras Golden Globe-gala 2022.

Efter den massiva kritik som riktats mot Hollywood Foreign Press Association (HFPA) rörande korruption och bristande mångfald, väljer NBC som brukar sända HFPA:s Golden Globe-gala att inte göra det nästa år, 2022 rapporterar USA Today. Men NBC hoppas ändå att HFPA ska reda ut sina problem så att de kan hålla galan 2023 istället.

Beslutet om att skrota den populära galan togs efter att stora film- och TV-bolag som Netflix, Amazon och Warner Media tagit avstånd från HFPA och gått ut med att de ska bojkotta Golden Globes tills HFPA genomför en grundlig förändring.

Dessutom har stjärnskådespelaren Tom Cruise valt att lämna tillbaka sina tre Golden Globe-priser för Born on the Fourth of July och Jerry Maguire, samtidigt som Marvel-stjärnorna Scarlett Johansson och Mark Ruffalo riktar kritik mot HFPA.

Cruises protest med att lämna tillbaka sina priser kan mycket väl inspirera andra att göra detsamma.

NBC:s beslut om att inte sända Golden Globe-galan 2022 gör att HFPA förlorar en stor del av sin intäkter då NBC betalar dem 60 miljoner dollar per år. Det efter en åttaårig överenskommelse som gäller fram till 2026.

USA Today skriver att det därför inte är särskilt sannolikt att en annan TV-kanal kommer att sända Golden Globe-galan sett till HFPA:s nuvarande kontrakt med NBC.

Ett annat slag är tittarsiffrorna under årets gala dalade till 6,9 miljoner, vilket var en minskning med 64 procent jämfört med 2020 års upplaga.

Beslutet att ställa in galan stöttas.

Hollywoodprofiler och andra TV-kanaler stöttar NBC:s beslut om att ställa in Golden Globe-galan 2022.

Efter att NBC tagit beslutet att ställa in Golden Globe-galan tills HFPA har gjort en förändring strömmar det in positiva kommentarer.

Bland de som stöttar NBC:s beslut finns andra bolag som Lionsgate och Starz. Enligt Deadline ska en talesperson för bolagen sagt följande:

– Vi applåderar NBC:s aktion för att HFPA ska göra riktiga förändringar som behövs. Tills det är gjort drar vi också oss tillbaka från alla HFPA aktiviteter.

Tina Tchen som är VD för organisationen Times Up är också en av de som har talat ut om beslutet. Hon kallar det ett "stort ögonblick för Hollywood" och säger att den här typen av aktioner kan göra industrin "mer jämställd och rättvis". Hon förklarar vidare att problemet är större än Holltwood, att det handlar om "mod att konfrontera problematiska system i vilken industri som helst".

Texten uppdateras allt eftersom.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL