King Kong chanslös i den nya filmen?

Godzilla x Kong gör dundersuccé trots kritiken – petar ned Dune: Part Two

Ivar Sandberg
02 april 2024 kl. 13:04

Stora monster slår ut Dune: Part Two med över 16 miljoner dollar

Den nya "Godzilla x Kong"-filmen har nu, efter bara en vecka på bio, blivit den tredje mest lönsamma filmen i år.

Godzilla x Kong: The New Empire släpptes den 27 mars och har efter bara sin första helg på bio tjänat ihop över 194 miljoner dollar. Det innebär att filmen tjänat in mer globalt på sin första helg än den tidigare toppen, Dune: Part Two, som fick in 178 miljoner dollar sin första helg. 

Den nya filmen kan stoltsera med de imponerande siffrorna trots ett svagt mottagande från kritikerna. Filmtopp kallade bland annat filmen för ett "kolossalt magplask" i sin recension.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024)
Foto: Warner Bros.

Är redan på tredje plats i år jämfört med filmer som varit ute längre men går inte fullt lika bra i USA

Enligt Boxofficemojo har filmen nu tjänat in 195,1 miljoner dollar. Den ligger på tredje plats efter Kung Fu Panda 4, med 346 miljoner dollar intjänat sedan 8 mars, och Dune: Part Two som tjänat in 627 miljoner dollar sedan den 1 mars.

Dock har det inte gått fullt lika bra i USA där den nu ligger på femte plats efter Dune: Part Two, Kung Fu Panda 4, Bob Marley: One Love, och Wonka

På väg att överta tidigare Godzilla vs. Kong

Variety menar att filmen kommer att överstiga Godzilla vs. Kong (2021), den tidigare filmen i franchisen. Producenten, Mary Parent, har kommit ut och talat om den nya filmens succé. Hon säger att de ville leverera någonting som är mycket underhållande för publiken. Hon menar att det självklart inte finns något sätt att veta eller garantera i förhand hur lyckad en film kommer att bli och att man bara kan hoppas och drömma. Hon var dock väldigt lycklig att filmen har blivit så lyckad som den är. 

“Godzilla x Kong: the New Empire” går just nu på bio.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt om “Godzilla x Kong: the New Empire”

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL