Glöm Canceled och Karusell – Konferensen är svenska skräckisen att se fram emot

Glöm Canceled och Karusell – Konferensen är svenska skräckisen att se fram emot

Emil Oscar Rasmussen
26 augusti 2023 kl. 10:00

Rysarhösten är i full gång

Joakim Lundell-producerade "Canceled" har redan haft premiär och i oktober är det dags för Liseberg-skräckisen "Karusell", men det finns ytterligare en rysare att se fram emot under hösten – och det är slasherkomedin "Konferensen", med skådespelare som Katia Winter, Bahar Pars och Adam Lundgren i rollerna.

Vi går en sällan skådad skräckfilmshöst till mötes. Inom den så ofta obefintliga genren på den svenska filmmarknaden serveras vi nu tre svenska rysare på relativt kort tid. Under gårdagen hade Canceled biopremiär (den Joakim Lundell-producerade filmen som följer upp succén Feed) och i oktober är det dags för Karusell, som utspelar sig på Liseberg och är Omar Rudbergs långfilmsdebut.

Både Canceled och Karusell har varit rejäla snackisar under året, vilket är förståeligt med tanke på koncepten, profilerna som ligger bakom dem och målgruppen de riktar sig till, men glöm dem för ett ögonblick (men bara ett ögonblick, för de behövs onekligen i Sverige). Det finns nämligen en annan svensk skräckis att se ännu mer fram emot under hösten – slasherkomedin Konferensen.

Glöm Canceled och Karusell – Konferensen är svenska skräckisen att se fram emot
"Konferensen". Foto: Netflix/SF Studios.

Glöm Canceled och Karusell – Konferensen är svenska skräckisen att se fram emot

Det har rapporterats flitigt om både Canceled och Karusell, men om kommande Konferensen har det varit betydligt tystare. Slasherkomedin har premiär på Netflix under hösten och är producerad av SF Studios. I filmen, som är baserad på Mats Strandbergs roman, ser vi en rad kända skådespelare, inklusive Katia Winter, Adam Lundgren och Bahar Pars.

Konferensen är regisserad av Patrik Eklund (Spelskandalen, Mäklarna) och kretsar kring en konferens för ett gäng kommunalarbetare, som bland annat rensar luften kring ett kontroversiellt projekt. Det dröjer inte länge förrän mötet i den idylliska miljön förvandlas till en blodig mardröm.

I samband med Svenska Filminstitutets och Film&TV-Producenternas presentation av höstens svenska filmer bjöds vi på ett första klipp från Konferensen. Baserat på scenen som visades upp under presentationen har vi en udda men stilsäker slasherkomedi med många kufiska karaktärer att se fram emot.

Se klippet från Konferensen här:

Något exakt premiärdatum för "Konferensen" är ännu inte annonserat, men filmen utlovas landa på Netflix någon gång under hösten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL