Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kommer ny serie om Vita Huset sänka Trump?

Kan ny serie om Vita Huset sänka Trump?

Kristian Andersson | Nyhet
30 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
30 juni 2020

Ska presentera värdefull information.

Serien "The Comey Rule" baseras på en bok skriven av den före detta FBI-chefen James Comey, som sparkades av Donald Trump. Sett till att premiären landar under valperioden förväntas den ge folk en insikt i Vita Huset som kan påverka deras röstning, förmodligen till Trumps nackdel.

Jeff Daniels som James Comey.
Jeff Daniels som James Comey. Foto: CBS.

Det är känt att den tidigare FBI-chefen James Comey hade en rutten relation till Donald Trump. Hans bok "A Higher Calling" ligger till grund för miniserien "The Comey Rule" där Jeff Daniels spelar honom. Ingen mindre än Brendan Gleeson spelar Trump.

Seriens kreativa team var nyligen i gungning. Den ursprungliga ambitionen var att släppa The Comey Rule under det Amerikanska valets hetta i september. Nyligen fick man veta att CBS flyttade på premiären tills efter valet, i november. Detta ledde i sin tur till att seriens skapare Billy Ray skrev ett öppet brev om sin besvikelse över det flyttade premiärdatumet.

– Jag förstår inte att CBS kan sitta på en serie som innehåller så mycket viktig information och jag hoppas att Amerikanska folket får en chans att se den snart, skriver han i sitt brev.

Responsen Ray fick blev att CBS flyttade tillbaka datumet för att följa den ursprungliga visionen. Med andra ord kommer Jeff Daniels och Brendan Gleeson att pryda affischer på stan samtidigt som Donald Trump och hans främsta konkurrent Joe Biden.  

The Comey Rule beskrivs som en uppslukande redovisning av vad som hände bakom kulisserna under valet 2016 och dess eftermäle, som delade landet. 

Serien är fyra timmar lång och kommer att sändas i USA 27-28 september.

 

 

NÄSTA ARTIKEL