Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Get Out kan nomineras för bästa komedi

Sebastian Hansson | Nyhet
15 november 2017
Sebastian Hansson | Nyhet
15 november 2017

Juryn bakom Golden Globe-galan tillåter skräckfilmen Get Out att delta.

Get Out årets skräckfilm?

Den hyllade skräckfilmen "Get Out" tillåts tävla i kategorin Bästa Film - Musikal eller Komedi på Golden Globe-galan nästa år. Det är inte första gången kategorin kritiseras för sina val av filmer.

Golden Globe-galan är känd för många saker. En sådan är uppdelningen i drama-och komedi/musikal som genomsyrar hela prisutdelningen. Till skillnad från exempelvis Oscarsgalan har Golden Globe-galan två kategorier för bästa film; Bästa Film - Drama och kategorin Bästa Film - Musikal eller Komedi.

Enligt Variety har Hollywood Foreign Press Association, som anordnar galan, nyligen sammanträtt och meddelat att den hyllade skräckfilmen Get Out har chans att bli nominerad i kategorin Bästa Film - Musikal eller Komedi.

Kristopher Tapley, skribent på Variety, skrev följande:

Filmen innehåller satiriska humorelement men har dock ansetts av många som att tillhöra skräck-eller dramagenren.

Det är inte första gången kategorin har varit utsatt för kritik. 2016 vann musikalen La La Land priset men året innan vann Ridley Scotts sci-fi-film The Martian priset, en film som de flesta kallade ett drama. Filmen anklagades för att ha tagit sig in i en kategori där det var lättare för den att vinna trots att den egentligen inte hörde hemma där.

LÄS OCKSÅ: Vår recension av Get Out - "En regidebut som återuppfinner skräckgrenren"

Huruvida Get Out blir nominerad får vi vet den 11 december då de nominerade filmerna offentliggörs. Galan sänds den 7 januari 2018.

Tycker du att "Get Out" ska bli nominerad för Bästa Musikal eller Komedi?