Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ted Gärdestads liv blir långfilm

Ted Gärdestads liv blir långfilm

Sebastian Håkansson | Nyhet
04 november 2016
Sebastian Håkansson | Nyhet
04 november 2016
Skådespelaren Adam Pålsson ska spela Ted Gärdestad i en kommande film av Hannes Holm Foto: Nicklas Thegerström
Skådespelaren Adam Pålsson ska spela Ted Gärdestad i en kommande film av Hannes Holm. Foto: Nicklas Thegerström

I ett pressmeddelande berättar Nordisk Film att Ted Gärdestads liv ska bli film och nu är det klart att Adam Pålsson (Torka aldrig tårar utan handskar, Himlen är oskyldigt blå) kommer att gestalta musikikonen. För regin står Hannes Holm, som senast regisserade årets svenska Oscarsbidrag En man som heter Ove. Peter Birro har skrivit manus och filmen har premiär 2017. 

– Ted Gärdestads musik och livsöde har berört mig och många andra på djupet. Det känns fantastiskt att nu få möjligheten att regissera filmen om hans liv, skriver regissören Hannes Holm i ett pressutskick.

Vissas livshjul snurrar fortare än andras. Ted Gärdestads makalösa genombrott på 1970-talet saknar motstycke i svensk pophistoria.

– Det här är ett projekt fyllt av kärlek och musik. Men för att förstå värdet av kärleken måste man även beröra smärtpunkterna i Teds liv. Med de elementen tillsammans med den odödliga musiken tror jag vi kan skapa en historia som berör många, avslutar Hannes Holm.

LÄS OCKSÅ: 5 vassa musikfilmer

Han har tagit sig an utmaningen att skildra Gärdestads liv tillsammans med manusförfattaren Peter Birro, som även skrev manus till guldbaggebelönade Monica Z (2013).

Teds bror Kenneth Gärdestad står bakom projektet och har varit delaktig sedan starten.

– Jag tycker Adam Pålsson är ett utmärkt val och jag ser fram emot att få se honom förmedla den livskraft och glädje Ted stod för, säger Kenneth. 

Huvudproducenter är Lena Rehnberg och Cecilia Forsberg-Becker på StellaNova Film och produceras i samarbete med Film Väst samt Nordisk Film, TV4 och Universal. Inspelningen kommer äga rum i Västra Götalandsregionen och i Stockholm och har filmen förväntas få premiär under 2017.

NÄSTA ARTIKEL