Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Big Short

GameStop-skandalen blir film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 februari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 februari 2021

MGM har redan köpt upp rättigheterna.

Förra veckan rusade GameStop-aktien till skyarna. Detta efter att en stor grupp privatpersoner bestämt sig för att investera i företaget och därmed pumpa upp värdet. Nu ska historien bli film, men först ska en bok skrivas.

Det är snabba puckat som gäller i showbiz. Världsnyheten om GameStop-aktiens galna resa har knappt hunnit lägga sig innan produktionsbolaget MGM har förvärvat rättigheterna till att göra film på den. Enligt Independent ska beslutet ha tagits efter att The Social Network-författaren Ben Mezrich gått ut med att han ska skriva en bok om affären.

Att Hollywood göra film av det hela är inte heller särskilt konstigt. Utöver succén med just The Social Network hade Adam McKay stora framgångar med finansfilmen The Big Short (2015), om en grupp investerare som cashade in på börskraschen 2008.

Denna gången handlar det istället om en stor grupp amatörhandlare och internettroll som genom forumstrådar på Reddit bestämde sig för att skaka om aktiemarknaden. 

När de gemensamt valde att investera i aktien ökade värdet explosionsartat. Detta ledde också till att stora investerare och hedgefondförvaltare, som istället satsat på att värdet på GameStop-aktien ska fortsätta sjunka i och med butiksdöden, fick en motsatt effekt och förlorade enorma summor.

Vad som också är intressant är att grupperna även har riktat in sig på AMC:s aktier, alltså den kinaägda amerikanska biografkedjan som också äger Filmstaden.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL