Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Game of Thrones

Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage i ny film

Kristian Andersson | Nyhet
30 juli 2018
Kristian Andersson | Nyhet
30 juli 2018

Game of Thrones-stjärnan Peter Dinklage spelar Rumpelstiltskin i ny film.

Peter Dinklage är en upptagen man, men nu raporterar Sony Pictures att han ska spela Rumpelstitskin i en deras kommande fantasyfilm med samma namn.

Under flera år har Dinklage varit med i den mycket framgångsrika serien Game of Thrones och det verkar som att han gillar det, han har nämligen varit med i samtliga 61 episoder. Dinklage var 2015 med i Adam Sandler-filmen Pixels, som inte blev så omtyckt (du hittar vår recension av Pixels här). Men skådespelaren är håller sig upptagen då han fortfarande medverkar i HBO serien Game of Thrones och är aktuell med filmen My Dinner With Herve.

Nu ska han spela titelrollen i Rumpelstiltskin, som görs av produktionsbolaget Sony Pictures. Patrick Ness jobbar just nu på ett manus, som baseras på sagan av Bröderna Grim från 1812. Produktionsbolaget har inte bekräftat hur denna nya film kommer följa den klassiska historien men vi kommer garanterat se en hel del likheter.

Filmen handlar om en mjölnare som påstår att sin dotter kan spinna guld av halm, detta rykte sprids vidare och nås så småningom av kungen. Denna kung stänger då in henne i ett torn fullt med halm och spinnrockar. Kungen hotar flickan till livet om hon inte spinner guld åt honom. När flickan tappat hoppet dyker ett mystiskt kortväxt troll upp och tar på sig uppgiften att spinna guld mot betalning. Men den tredje dagen har inte längre flickan något att betala med. Trollet berättar då att hon kan betala med sitt förstfödda barn…

Vi bör känna till att Sony Pictures inte är lika vana som Disney att göra magiska sagor. Här kan du också läsa om att Ivan Rheon i Game of Thrones spelar in en ny film.

Vad tror du om Dinklage i en ny sagofilm?

NÄSTA ARTIKEL