Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Game of Thrones-spinoffen – Detta vet vi!

Game of Thrones-spinoffen – Detta vet vi!

Eric Diedrichs | Nyhet
12 april 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
12 april 2019

Flera pilotavsnitt i jakten på bästa ersättaren.

Den 15 april släpps det första avsnittet av Game of Thrones säsong 8, vilket markerar början på slutet av HBO:s succéserie. Nu letar jättebolaget efter en värdig ersättare och har stora planer på en prequelserie. I denna artikeln presenterar vi allt vi vet om Game of Thrones-spinoffen.

Våren har precis kommit men miljontals Game of Thrones-fans förbereder sig inför vintern. Snart släpps nämligen det första avsnittet av den sista säsongen av HBO:s omåttligt populära fantasyserie.

Sedan lanseringen 2011 har Game of Thrones blivit ett popkulturellt fenomen med en enorm fanskara och otrolig mängd merchandise. Om du samlar på Game of Thrones-prylar är läget tufft. Det finns nämligen allt från kaffekoppar till datorspel, skolväskor till mössor, med teman hämtade från serien.

Söndag natt, eller måndag morgon den 15 april (beroende på hur man ser på det), är det nämligen dags för den allra sista säsongen av Game of Thrones att ha premiär. Det sista avsnittet planeras att bli tillgängligt den 19 maj, och sett till den enorma efterfrågan, är förmodligen HBO lite nervösa över om deras servrar kommer att hantera trycket.

En annan sak bolaget oroar sig över är hur de skall kunna ersätta sin succéserie. Westworld var absolut lyckat, men det blev inte riktigt den där ersättaren man hade hoppats på. Nu tror man sig ha hittat lösningen på gåtan – en prequelserie till Game of Thrones.

Flera serier arbetades fram

"Game of Thrones" är äntligen tillbaka. Foto: HBO Nordic

Att hitta en värdig ersättare till Game of Thrones är givetvis inget man gör i en handvändning. Det har smattrat ordentligt i HBO:s skrivarstugor där flera olika prequelserier har varit under arbete. Som George R.R. Martin, författaren bakom Game of Thrones, sade: "Vi hade fyra manus under utveckling när jag kom till L.A. förra veckan, men när jag åkte hade vi fem."

Men innan du blir för begeistrad skall det tilläggas att bara ett manus har fått lämna rummet. Detta är skrivet av Jane Goldman och George R.R. Martin. HBO-chefen Casey Bloys förtydligade nämligen detta i ett uttalande:

– Tanken är inte att göra fyra serier [eller fem serier som vi vet nu]. David Benioff och DB Weiss satte ribban så högt [med Game of Thrones] att jag hoppas att vi kan göra en serie som lever upp till den nivån.

Naomi Watts får roll i Game of Thrones prequelserie

Naomi Watts i Netflixserien Gypsy
Naomi Watts i Gypsy. Foto: Netflix.

Nu verkar det som att manuset till piloten är färdigt för HBO har redan börjat ordna kontrakt med sina skådespelare. En av de första att bli klara för serien är ingen mindre än tvåfaldigt Oscarsnominerade Naomi Watts, som vi bland annat har sett i titlar som: Mulholland Drive, 21 Gram, The Imposible och Birdman. Märkligt nog hade inte den brittiske stjärnan sett Game of Thrones innan hon fick rollen, men hon intygar oss om att detta skall ordnas upp snarast.

Andra skådespelare som är klara för serien är: Denise Gough (Colette, Apple Tree Yard), Jamie Campbell Bower (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties), och Toby Regbo (Medici: The Magnificent).

Vi börjar på ny kula

Vi har också fått höra att prequelserien kommer att utspela sig flera tusen år innan Game of Thrones och att inga av karaktärerna vi har fått möta i Game of Thrones kommer att återvända. Flera skådespelare har också bekräftat att de är helt klara med Game of Thrones när sista avsnittet av säsong 8 släpps.

Slutligen kan vi förvänta oss att Game of Thrones-spinoffen släpps redan 2020. Men om det verkligen kommer att ske, återstår att se.

Håll dig uppdaterad på Filmtopp för mer information om den nya Game of Thrones-serien. Vi meddelar dig så fort nästa besked släpps! Har vi missat något? Tveka inte att dela med dig i kommentarsfältet.