Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Game of Thrones har filmat största slaget hittills

Game of Thrones har filmat största slaget hittills

David Lindahl | Nyhet
09 april 2018
David Lindahl | Nyhet
09 april 2018

Den sista säsongen av Game of Thrones ska innehålla det största slaget i serien.

Kit Harington som Jon Snow i Game of Thrones.
Kit Harington som Jon Snow i Game of Thrones. Foto: HBO

Den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones kommer att innehålla det största slaget hittills i serien och nu har det filmats färdigt efter 55 dagars produktion.

Den sjätte säsongen av Game of Thrones hade det episka slaget "Battle of the Bastards". Nu inför den åttonde säsongen verkar HBO ha siktet inställt på att bräcka sin tidigare prestation. Screenrant rapporterar att produktionen nyligen avslutade inspelningen av vad som väntas bli det största slaget hittills i Game of Thrones historia.

På orten Toome i Nordirland och i green screen-studion i Magheramorne, Irland ska produktionen har fortgått i 55 dagar. Det är enligt Watchers on the Wall ett rekord för ett Game of Thrones-slagfält. Även Disneys kommande Svärdet i stenen väntas spelas in i Nordirland.

Slaget ska medverka i något av de sista avsnitten och det spekuleras kring att det utspelar sig när "Night King" och hans "White Walkers" ställs mot de kombinerade trupperna av Westeros. Game of Thrones är känt för sina överraskningar och det förvånar nog få om så även är fallet i det här slaget i den avslutande åttonde säsongen.

Trots den långa produktionen i Nordirland är inte den kommande säsongen färdiginspelad. Producenterna räknar med att inspelningen ska fortsätta fram till sensommar, varpå sedan månader av redigering väntar för att nästa år kunna släppa de sex sista avsnitten.

Här nedan är en bild med ett uttalande från Jonathan Quinlan som bland annat arbetar som assisterande regissör på Game of Thrones-produktionen. Bilden är tagen från hans Instagram.

Fotot taget från Jonathan Quinlans Instagram.
Fotot taget från Jonathan Quinlans Instagram.

Har du höga förväntningar inför den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones?