Galna Alexander Skarsgård-rollen du missat – droger, tigertanga och onani

Galna Alexander Skarsgård-rollen du missat – droger, tigertanga och onani

Emil Oscar Rasmussen
29 juli 2023 kl. 20:07

"Jag kanske förlorar Baby Shark-filmen nu"

Har du stenkoll på Alexander Skarsgårds alla filmer och serier? Eller har du som så många andra missat den fullkomligt galna rollen han spelar i tv-serien "Atlanta"? Kanske kan vår lilla sammanfattning av hans medverkan i serien få dig att ge den en chans.

Alexander Skarsgård är en av de största internationella filmstjärnorna från Sverige. En tid tillbaka nominerades han för ännu en Emmy (återigen för Succession), priset han vann 2017 för sin roll i Big Little Lies, och han har även gjort succé i filmer och serier som The Northman (2022), Legenden om Tarzan (2016) och True Blood (2008–2014).

Trots sin storhet är det få som har sett honom i en av hans kanske mest skruvade roller. Rollen vi pratar om är den i Donald Glovers prisbelönta Atlanta, där han spelar en version av sig själv – en galen version, i vad som är ett lika galet avsnitt.

OBS! Nedan följer några spoilers gällande Alexander Skarsgårds roll i Atlanta.

Galna Alexander Skarsgård-rollen du missat – droger, tigertanga och onani
Alexander Skarsgård i "Atlanta". Foto: Disney+

Galna Alexander Skarsgård-rollen du missat – droger, tigertanga och onani

Det är ingen fast roll Alexander Skarsgård spelar i Atlanta, men han har en betydande närvaro i säsongsavslutningen av seriens tredje säsong. Det är ett skruvat avsnitt med karaktären Van (Zazie Beetz) i fokus och det liv hon har etablerat i Paris.

Relativt tidigt in i avsnittet får vi reda på att Van har en minst sagt udda relation med Alexander Skarsgård, som alltså spelar sig själv. Vi får följa med in i hans hotellrum, där han klär av sig till sina underkläder – tigermönstrade tangakalsonger – samtidigt som Van planterar diverse spår av droganvändning inne på hotellrummet. Van kallar det för deras "djävulsdans" och menar att de genomgår den lilla charaden varje vecka.

Senare i avsnittet möts de igen. Då säger Alexander att det Vans drogstunt snappades upp av en paparazzi och att han nu "kanske förlorar Baby Shark-filmen". Van spottar honom i ansiktet och strax efter förnedringen får vi se Skarsgård onanera framför en spegel. "Galet" var ordet. En sak är dock säker och det är att Alexander Skarsgård knappast är rädd för att bjuda på sig själv.

I en intervju som tvguide.com har gjort med manusförfattaren för avsnittet, Stefani Robinson, avslöjar Robinson att rollen som Alexander Skarsgård spelar också kunde spelats av Barbie-aktuelle Ryan Gosling. Enligt Stefani stod det mellan Gosling, Skarsgård och en skådespelare till. I slutändan är hon nöjd över att det blev Alexander.

– När jag ser avsnittet nu hade det inte kunnat vara någon annan än [Alexander Skarsgård]. Han omfamnar humorn och självförnedringen på ett så bra sätt, säger Robinson.

Du kan streama samtliga säsonger av "Atlanta" på Disney+. Alexander Skarsgård är med i avsnittet "Tarrare", som är det tionde och avslutande avsnittet av säsong tre.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL