Efter övergreppen i Paradise Hotel – svenskt produktionsbolag utreds

Galen final i Paradise Hotel 2023: "Fan, det är helt sjukt!"

Sofie Landgren
07 juni 2023 kl. 09:00

"Världens finaste kille fick ta smällen"

Det har blivit dags för final i Paradise Hotel 2023, där det skall avgöras vilka som tar sig hela vägen till den avslutande kulceremonin och chansen att vinna en halv miljon kronor.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur finalavsnittet av Paradise Hotel 2023.

Final i Paradise Hotel 2023
Foto: Pluto TV.

Finalisterna ställs mot väggen av tidigare gäster

Det har blivit dags för final i Paradise Hotel 2023 på Pluto TV. Det står mellan lag Bella Andersson och Casper Wolters och lag Olle Axeland och Nicole Kikabidze. Hotellets tidigare gäster kommer tillbaka för att ställa finalisterna mot väggen en gång för alla och finalparen tvingas motivera varför just de är värdiga vinnare.

Lagens motiveringar känns platta och ingen är direkt överdrivet motiverad till att leverera en bra sälj-pitch om varför just de är värdiga vinnare. Den enda som sticker ut är Casper som höjer både sin partner Bella och sig själv till skyarna. Han trycker på att de alltid spelat ett rent och ärligt spel både mot varandra och de andra deltagarna i huset. Båda lagen ger löftet om att de aldrig skulle kasta kulan mot varandra.

Finalceremonin i Paradise Hotel 2023
Foto: Pluto TV.

Finalceremonin slutar i storslagen seger

I avsnittets nästa skede är det en finalceremoni som skall avgöra vilka som går vidare till kulceremonin, och det är de gamla deltagarna som röstar och avgör vilka de ser som värdiga vinnare. Det blir en överlägsen vinst för Bella och Casper som får hela tio röster, medan Nicole och Olle får ynka två röster.

Bella Andersson i Finalen av Paradise Hotel 2023
Foto: Pluto TV.

Kulceremonin slutar i chock 

Det ligger 500 000 kr i potten när Bella och Casper kliver in i den traditionsenliga kulceremonin. Programledare Nicole Falciani lägger ut 50 000 kr åt gången och då kan deltagarna välja att antingen hålla kvar i kulan till slutet och automatiskt dela på prissumman, eller välja att kasta kulan på valfritt belopp och behålla prispengarna själv.

Casper och Bella har byggt upp en fin relation till varandra under säsongen och de har båda lovat att inte kasta kulan men då händer det som ingen trodde skulle hända – Bella kastar sin kula på 200 000 kr och får behålla alla pengarna själv. Efter sitt kast får hon frågan om varför hon kastade och hennes svar kommer fram med en darrande röst:

– Varför? För att mitt hjärta krossades i det här hotellet och jag kom hit för att hämnas, det var det enda. Jag har gjort min resa, that's it, nu är jag klar. Min resa slutar här, även om världens finaste kille fick ta smällen.

Casper i finalen av Paradise Hotel 2023
Foto: Pluto TV.

"Fan, det är helt sjukt alltså"

Casper känner sig sviken över situationen men han är inte den enda som reagerar på Bellas beslut om att kasta kulan. Jesper Bengtsson ställer Bella mot väggen och frågar om det är honom som hon vill hämnas på, och Bella svarar att det är hela hotellet hon vill hämnas på.

– Jag är djupt besviken, och jag är väldigt ledsen å Caspers vägnar för jag vet att Casper inte hade kastat kulan. Fan, det är helt sjukt alltså, säger Jesper samtidigt som tårarna rinner.

– Jag trodde att... Jag har börjat bli lite småkär i Bella och jag tänkte att vi skulle hålla kulan tiden ut, men nej, tydligen inte. Jag hittar inte ord just nu, säger Casper.

Bella har i efterhand valt att avstå från att kommentera sin medverkan i Paradise Hotel säsong 15, så vad hon gjorde för vinstpengarna förblir en gåta.

Hela "Paradise Hotel" (säsong 15) 2023 finns nu att streama på Pluto TV.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL