Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Wonder Woman 2 kan släppas direkt på streaming

Gal Gadot som Kleopatra leder till uppståndelse

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 oktober 2020

Kallar valet av skådis för "whitewashing".

Wonder Woman-stjärnan Gal Gadot ska spela den egyptiska drottningen Kleopatra i ny film av Patty Jenkins. Valet av skådespelare leder nu till kritikstorm på nätet.

Wonder Woman-duon Patty Jenkins och israeliska Hollywoodstjärnan Gal Gadot arbetar på en film tillsammans om legendariska Kleopatra. Produktionen har inte fått den start de hoppats på. 

BBC rapporterar att en våg av upprörda personer på sociala medier kritiserat valet av huvudrollsinnehavare. Anledningen är att skaparna valt en vit skådespelerska som Kleopatra. Många menar att rollen borde ha gått till någon med arabisk eller afrikansk bakgrund. Vissa missnöjda väljer att kalla det kreativa beslutet för whitewashing, som i det här fallet innebär att en vit skådespelare gestaltar en icke vit rollfigur. 

Det återstår att se hur produktionen kommer att ta åt sig kritiken och agera därefter. Känslan är dock stark att Gal Gadot sitter säkert eftersom hon och Patty Jenkins haft flera lyckade samarbeten med varandra. Gadot är dessutom också producent över projektet. 

Än så länge har inte Gal Gadot kommenterat uppståndelsen.

Mer läsning: 

Intensiv kvinnoduell i trailern till Wonder Woman 1984

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL