Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix satsar stort på Hillbilly Elegy

Netflix satsar stort på Hillbilly Elegy

Kristian Andersson | Nyhet
20 april 2019
Kristian Andersson | Nyhet
20 april 2019

Hillbilly Elegy är skriven av Shape of Water-författaren.

Gabriel Basso, Moises Arias och Nick Robinson i Kings of Summer.
Gabriel Basso, Moises Arias och Nick Robinson i Kings of Summer. Foto: CBS Films.

Det börjar gå bra för skådespelaren Gabriel Basso, som nu har fått huvudrollen i Netflix kommande film Hillbilly Elegy. Filmen regisseras av Ron Howard och de stora aktriserna Amy Adams och Glenn Close medverkar.

Hillbilly Elegy kan vara en titel som är värd att lägga på minnet. Detta kan nämligen bli filmen som blir Gabriel Bassos stora genombrott. Vi har tidigare sett honom i filmer som Kings of Summer och Super 8, och nu meddelar Deadline att han ska huvudrollen i denna storsatsning som finansieras av Netflix.

Här kommer han nämligen att få spela mot elitskådespelerskor som Amy Adams och Glenn Close, under regi av ingen mindre än Ron Howard. Därtill skrivs manuset av Vanessa Taylor, som tidigare skrivit manus till The Shape of Water, en film som kammade hem hela fyra Oscars.

Filmen utspelar sig i USA:s rostbälte, vilket är en industriregion där vi bland annat hittar delstaten Ohio. Filmen är en analys av den vita underklassen och att växa upp i just rostbältet, med dess hierarkiska strukturer och ekonomiska utmaningar, och handlar om en ung mans om växer upp med en pushande mormor som vill att han ska utbilda sig och få ett bättre liv.

Vad tror du om Ron Howards "Hillbilly Elegy", kan det bli bra tror du?

NÄSTA ARTIKEL