Fucking Åmål

Fucking Åmål 25 år – här streamar du Lukas Moodyssons kultfilm

Emil Oscar Rasmussen
23 oktober 2023 kl. 18:00

Se om 90-talsklassikern på filmens födelsedag

Ungdomsklassikern "Fucking Åmål" fyller 25 år i dag – vill du fira med att streama filmen har du en hel del alternativ.

Det är på dagen 25 år sedan den svenska kultfilmen Fucking Åmål hade premiär. Lukas Moodyssons ungdomsdrama blev en sällan skådad långfilmsdebut, som än i dag bidrar till hans status som en av Sveriges mest respekterade regissörer. Trots att Moodysson följde upp framgångssagan med lika hyllade Tillsammans (2000) och Lilja 4-ever (2002) är det främst Fucking Åmål som många förknippar honom med – åtminstone bland 80- och 90-talisterna vars ungdom formades av filmen. 

I Fucking Åmål bjuder Moodysson oss på (för år 1998) banbrytande ungdomsromantik, med populära men rastlösa Elin (Alexandra Dahlström) och den ensamma doldisen Agnes (Rebecka Liljeberg) i fokus – Agnes, som är hemligt och hopplöst förälskad i Elin.

Fucking Åmål 25 år – här streamar du Lukas Moodyssons kultfilm
Foto: Sonet Film.

Streama Fucking Åmål på filmens 25-årsdag – här hittar du den

Med tanke på att Fucking Åmål nu fyller 25 år, är det en självklarhet att fira filmen genom att se den. För dig som vill streama Fucking Åmål finns det en hel del alternativ – både på den digitala hyr- och köpmarknaden och på streamingtjänsterna.

Alternativen på hyr- och köpmarknaden:

I skrivande stund kan du hyra eller köpa digitala kopior av Fucking Åmål hos de flesta stora aktörerna. Filmen finns hos SF AnytimeBlockbuster, Google Play, Apple TV, Rakuten TV, Microsoft Store och Viaplay.

Streamingtjänsterna där du kan se Fucking Åmål:

Föredrar du att utnyttja något av dina abonnemang på streamingmarknaden för att se Fucking Åmål har du i dagsläget tre alternativ: Netflix, HBO Max och Cineasterna.

Du kan även se var du kan streama "Fucking Åmål" (1998) här

Lukas Moodysson är just nu aktuell med Tillsammans 99, uppföljaren till Tillsammans.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL