Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Frost 2 går mot biljettrekord

Frost 2 går mot biljettrekord

Kristian Andersson | Nyhet
26 november 2019
Kristian Andersson | Nyhet
26 november 2019

Det går minst sagt bra för "Frost 2".

Filmen har inte ens haft premiär i Sverige samt många andra länder, men trots det har man sålt biljetter för hundratals miljoner dollar. Det går bra nu, och ett nytt försäljningsrekord är inom räckhåll.

Frost 2
Foto: Disney.

Frost 2 har efter sin premiär i fredags redan kammat hem 127 miljoner dollar i enbart USA och 350 miljoner dollar världen över. Och den har ännu inte haft premiär i många länder, bland annat just Sverige.

Att Frost 2 i nuläget tjänat in 350 miljoner dollar gör att den kort sagt krossar Toy Story 4 som genererade 241 miljoner dollar världen över under första veckan. Hur stor inkomst Frost 2 kommer att landa på känns omöjligt att gissa just nu. Men det ser ut att bli mer än den första filmen som genererade drygt 1,2 miljarder dollar under sin tre månaders långa period på bio.

Tidigare i år gick nya Lejonkungen om just Frost som tidernas mest sedda animerade film (för ja, visst är den mestadels animerad trots att den sålts in som otecknad). Nu kan alltså uppföljaren ta tillbaka tronen till filmserien om Anna och Elsa.

Alla siffror kommer från Box-Office Mojo.

Kommer du att se "Frost 2" när den har biopremiär i Sverige 25 december?