Friends-stjärnan om Keanu Reeves: "Varför får han leva men inte Heath Ledger?"

Friends-stjärnan om Keanu Reeves: "Varför får han leva men inte Heath Ledger?"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 26 mars 2023 kl. 09:30 | Publicerad 24 mars 2023 kl. 20:00

Matthew Perry går hårt åt den folkkäre actionhjälten

I sin nya bok avfyrar Friends-stjärnan Matthew Perry skott mot den älskade skådespelaren Keanu Reeves genom att fråga sig varför han får leva men inte Heath Ledger.

Trots att Friends gick i mål 2004 är den fortfarande en av världens mest populära TV-serier. Matthew Perry, som spelar en av de bärande karaktärerna, Chandler Bing, är därför högst aktuell med sin nya bok Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing. I biografin pratar han en hel del om tiden från serien och de demoner han fäktades med under inspelningen. Men även om det har ett högt läsarvärde för fansen, är det istället något annat som nu uppmärksammats i samband med premiären av John Wick: Chapter 4. I ett av bokens stycken kritiserar han filmseriens stjärna Keanu Reeves

Friends-stjärnan om Keanu Reeves: "Varför får han leva men inte Heath Ledger?"
Matthew Perry som Chandler Bing. Foto: NBC.

Matthew Perry från Friends om Keanu Reeves: "Varför får han leva men inte Heath Ledger?"

I sin bok, som gavs ut sent i höstas, skriver Matthew Perry öppet om sitt missbruk och dedikerar även ett segment åt en nära vän som förlorade kampen mot droger.

– Listan med genier som var före sin tid är för lång att skriva ner i detalj här – men högt upp på en sådan lista bör min motspelare i A Night in the Life of Jimmy ReardonRiver Phoenix, finnas. River var en vacker man, både på insidan och utsidan – för vacker för den här världen, visade det sig. Det verkar alltid vara de riktigt talangfulla killarna som går under.

Texten tar sedan en oväntad vändning när Perry väljer att skjuta ner den folkkäre Hollywoodstjärnan Keanu Reeves och hans talang:

– Varför är det så att originella tänkare som River Phoenix och Heath Ledger dör, men Keanu Reeves fortfarande går bland oss?, skriver Perry i sin bok och fortsätter med en hyllning till vännen River:

– Han var en bättre skådespelare än mig. Jag var roligare. Men jag fick helt klart kämpa för att hålla jämn nivå i våra gemensamma scener. Ingen liten bedrift när jag tittar tillbaka på det flera årtionden senare.

Friends-stjärnan om Keanu Reeves: "Varför får han leva men inte Heath Ledger?"
Foto: Lionsgate.

Sågar Reeves fler gånger – gör sen tvärvändning

Längre in i boken tar Matthew Perry ytterligare ett tillfälle att kritisera Keanu Reeves, då i ett stycke om en annan bortgången vän och kollega i Chris Farley som led av svåra missbruk. Även den gången gör Perry det för att jämföra värdefull med usel talang. 

– Hans sjukdom accelererade snabbare än min, dessutom fruktade jag heroin på ett sätt som han inte gjorde. Jag slog ett hål genom Jennifer Anistons omklädningsrum när jag fick höra om hans bortgång. Keanu vandrar fortfarande bland oss. Jag var tvungen att promota Almost Heroes [en komedi som de spelade i tillsammans] två veckor efter att han hade dött. Jag var hög precis hela tiden när jag pratade om hur drogerna och alkoholen hade ihjäl honom, skriver Matthew Perry. 

Varför Matthew Perry väljer att attackera Keanu Reeves i sin bok hittar vi ingen riktig anledning till. Inte heller Perry själv, som har kommenterat sin kritik mot skådespelaren och avfärdat den som ett misstag: 

– Jag är egentligen ett stort fan av Keanu. Jag valde bara ett namn på måfå, mitt misstag. Jag ber om ursäkt. Jag borde ha använt mitt eget namn istället, säger han i en intervju med People

Streamtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL