Fredrik Wikingsson driver fritt med Camilla Läckberg: "Sticker handen i ett getingbo"

Fredrik Wikingssons iskalla hån mot Läckberg: "Sticker handen i ett getingbo"

Filmtopp
Uppdaterad 24 juli 2023 kl. 05:33 | Publicerad 23 juli 2023 kl. 22:08

Härmade Strandhotellet-skaparen på sociala medier

Efter att TV-profilen och poddaren Fredrik Wikingsson hade varit på konsert i helgen tog han tillfället att håna serieskaparen Camilla Läckberg för hennes senaste omtalade instagraminlägg.

Förra veckan publicerade författaren och serieskaparen Camilla Läckberg (Lyckoviken, Strandhotellet) ett inlägg på Instagram om hur hon resonerar kring att låta hennes barn flyga i ekonomiklass medan hon och maken Simon Sköld åker business class. "Deckardrottningen" menar att hon vill lära sina barn värdet av pengar, att hon ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. Inlägget väckte stor debatt i kommentarsfältet och blev genast ett hett ämne för kvällstidningarna. Några som inte uppskattade hennes inlägg var Alla mot alla-profilerna och poddarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, som ifrågasatte dess allmänintresse. 

– Jag tror inte att det finns en människa i Sverige som är i mer skriande behov av en redaktör eller gatekeeper, som säger till henne att det inte finns något allmänintresse här. Det är galet att hon skriver detta. Varför vill man veta det? säger Filip Hammar i deras senaste poddinlägg och tillägger:

– Skriv en krönika om Pontus de Wolfes vinylspelare i stället. Det är mer intressant.

Fredrik Wikingssons iskalla hån mot Läckberg: "Sticker handen i ett getingbo"
Foto: discovery+ / Filmtopp Media.

Fredrik Wikingsson med iskallt hån mot Camilla Läckberg: "Sticker handen i ett getingbo"

Camilla Läckbergs instagramvanor har länge haft tendensen att reta upp Fredrik Wikingsson, men den här gången har hon kanske fått det att klia i honom mer än någonsin. Under söndagen lade han ut ett hånfullt inlägg där han kyligt speglar henne genom att inleda med frasen "Inser naturligtvis att jag kanske sticker handen i ett getingbo nu", för att senare berätta om hur han lär sina barn pengars värde. I hans fall genom att låta dem stå i den långa kön till en Harry Styles-konsert och svettas längst bak.

– Sommar för mig är Fredriks dryckesguider och syrliga instagraminlägg, skriver en följare. 

Många följare gottade sig åt inlägget som nu har tusentals interaktioner. Poddkollegan Filip Hammar kommenterade driftigt: 

– Resonerade du likadant när du i våras köpte Harry Styles-biljett till din dotter för 20 000 till hans spelning i LA? Och du hade chaufför med dig som väntade utanför arenan.

Wikingsson svarade då kort och gott: 

– Det var långt innan jag via Instagram lärt mig om pengars värde.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL