Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Krönika: Vilken version av Apocalypse Now är bäst?

Frederic Forrests bästa filmer enligt IMDb – från Apocalypse Now till Tucker

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juni 2023

Filmtopp hyllar Oscarsnominerade stjärnan

Frederic Forrest blev känd genom bland annat sina många samarbeten med Francis Ford Coppola. I går möttes vi av nyheten om hans död, 86 år gammal. Därför passar vi nu på att lista stjärnans mest älskade filmer och var du kan streama dem.

Frederic Forrests bästa filmer enligt IMDb

Frederic Forrest i Apocalypse Now
Frederic Forrest i Apocalypse Now. Foto: United Artists

Apocalypse Now (1979)

Regi: Francis Ford Coppola
Betyg: 8,4/10

Saigon – mitt under ett brinnande Vietnamkrig. På ett hotellrum i staden befinner sig kapten Willard. Han är närmast medvetslös efter en spritdränkt natt, när två amerikanska soldater knackar på dörren. De medför ett extremt hemligt budskap. Willard hämtas till den amerikanska arméns högkvarter där han får i uppdrag att bege sig uppför floden till gränsen mellan Vietnam och Kambodja. Här härskar sedan en tid en galen amerikansk överste vid namn Kurtz. Willards uppdrag: eliminera Kurtz till varje pris.

Här streamar du: Apocalypse Now (1979)

Avlyssningen
Foto: Paramount Pictures

Avlyssningen (1974)

Regi: Francis Ford Coppola
Betyg: 7,9/10

Gene Hackman spelar den ytterst private och nojige buggningsexperten Harry Caul, som hamnar på djupt vatten och ställs inför svåra moraliska dilemman. Regissören Francis Ford Coppola skrev själv det briljanta manuset och att han samma år gav oss även mästerverket Gudfadern del II är smått otroligt.

Här streamar du: Avlyssningen (1974)

Falling Down
Foto: Warner Bros.

Falling Down (1993)

Regi: Joel Schumacher
Betyg: 7,6/10

Han (Michael Douglas) är en helt vanlig man som förlorat sin familj och sitt jobb. Berövad den Amerikanska drömmen tänker han inte längre finna sig i vardagens orättvisor. Frederic Forrest är en av de stackare som hamnar i Michael Douglas väg…

Här streamar du: Falling Down (1993)

Skuggor ur det förflutna
Foto: TriStar Pictures

Skuggor ur det förflutna (1994)

Regi: Costa-Gavras
Betyg: 7,3/10

Ann Talbot ställs som advokat - och dotter - i en svår situation: hon skall i en process försöka rentvå sin ungerskfödde far Michael Laszlo från anklagelser att ha varit nazist och pilkorsare och att falskeligen ha förvärvat amerikanskt medborgarskap.

Här streamar du: Skuggor ur det förflutna (1994)

Tucker - en man och hans dröm
Foto: Paramount Pictures

Tucker – en man och hans dröm (1988)

Regi: Francis Ford Coppola
Betyg: 6,9/10

Efter andra världskriget drömmer Preston Tucker om att designa en bil med mer stil och elegans, men han stöter snart på hinder – inte minst från själva bilindustrin.

Här streamar du: Tucker – en man och hans dröm (1988)

The Rose
Foto: Twentieth Century-Fox 

The Rose (1979)

Regi: Mark Rydell
Betyg: 6,9/10

Fångad i sitt självförvållade helvete ber Rose sin manager om en paus från den pågående turnén. När han vägrar tröstar hon sig hos den attraktive, hemlöse Huston (Frederic Forrest). Men inte ens han kan hantera hennes destruktiva leverne... Fantastiska musikscener, exempelvis hiten "The Rose", har gjort den här filmen till en klassiker som nominerades till hela fyra Oscar – varav en nominering till Frederic Forrest. Bette Milders roll är baserad på den världsberömda artisten Janis Joplins liv.

Här streamar du: The Rose (1979)

NÄSTA ARTIKEL