Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jeopardy är snart tillbaka – på Kanal 5

Från Kompani Svan till Wahlgrens värld – Här är höstens nyheter på Discovery+

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2023

Underhållning för TV-sofforna

"Bättre sent än aldrig", "Smartare än en femteklassare", "Jeopardy!" och "Alla mot alla - Allstars" med Filip och Fredrik – det är bara några av alla premiärer på discovery+ och Kanal 5 i höst.

Följ med när Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Harald Treutiger och Kjell Bergqvist, med hjälp av Peter Magnusson, beger sig ut på livets resa i Bättre sent än aldrig eller utmana femteklassare när Markoolio ställer några av våra mest folkkära personligheter mot väggen. Bänka dig framför nya säsonger av tittarsuccéerna Jeopardy! och Kompani Svan – och mycket mycket mer.

GUIDE: Här är höstens nyheter på discovery+ och Kanal 5

Jeopardy är snart tillbaka – på Kanal 5
Foto: Warner Bros. Discovery

Jeopardy!

Premiär: 4 september

Vårens stora tittarsuccé Jeopardy! är tillbaka för en andra säsong och även denna gång är det Mikael Tornving som ger svaren och leder programmet. Återigen gör några av våra mest allmänbildade kända svenskar upp om vinstpotten och evig ära när deras kunskaper sätts på prov.

Alla mot alla
Foto: Warner Bros. Discovery

Alla mot alla – Allstars med Filip och Fredrik

Premiär: 4 september

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Jubileumssäsongen får en extra krydda i form av ett Allstars-tema där vi kommer få se de bästa och mest omtyckta deltagarna från tidigare säsonger göra upp i höst.

Över Atlanten

Premiär: 5 september

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz tar sig Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Nassim Al Fakir, Julia Dufvenius och Hans Fahlén an havets alla prövningar.

Gränsbevakarna Sverige 2023
Foto: Warner Bros. Discovery

Gränsbevakarna Sverige

Premiär: 5 september

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. I Gränsbevakarna Sverige följer vi tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Vägens hjältar
Foto: Warner Bros. Discovery

Vägens Hjältar

Premiär: 6 september

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och utryckningar en del av vardagen. För att få kaoset att flyta så smidigt det bara går finns vägassistansen, bärgarna och larmoperatörerna alltid närvarande i en av landets tuffaste arbetsmiljöer. För elfte säsongen följer vi tittarfavoriterna Berra, bärgningsvalpen Signe, deras bärgarkollegor och de andra trafikhjältarna i deras händelserika och livsviktiga arbete.

Kjell Bergqvist reser Jorden runt med flera legender i "Bättre sent än aldrig"
Foto: Warner Bros. Discovery

Bättre sent än aldrig

Premiär: 6 september

I den amerikanska förlagan har vi tidigare sett ikoner som William Shatner, Henry Winkler och George Foreman kasta sig ut på en resa runt jorden tillsammans. När nu succéformatet kommer till Sverige är det komikern och skådespelaren Claes Malmberg, f.d. fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, journalisten och programledaren Harald Treutiger samt skådespelaren Kjell Bergqvist, som ger sig ut på ett äventyr som inte liknar något de tidigare gjort. Våra gubbar på vift har dessutom sällskap på sitt livs resa av regissören och skådespelaren Peter Magnusson.

Wahlgrens värld
Foto: Warner Bros. Discovery

Wahlgrens värld

Premiär: 7 september

Ingen dag är den andra lik i Pernilla Wahlgrens värld. Nu är hon nyförlovad, hon ska bli farmor, hon firar 55 år och ska leda Allsång på Skansen. Dessutom har Pernilla och Christian äntligen flyttat in i sitt nya hus. Och hur gick det egentligen till när Christian skulle fria?

Smartare än en femteklassare
Foto: Warner Bros. Discovery

Smartare än en femteklassare

Premiär: 7 september

Ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram är tillbaka under ledning av Sveriges mest älskade underhållningsprofiler när Kanal 5 välkomnar Smartare än en femteklassare till höstens programtablå. Programledare är nämligen ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Smartare än en femteklassare är en av Sveriges mest framgångsrika program där några av våra mest folkkära personligheter sätter sina grundskolekunskaper på prov.

Kompani Svan
Foto: Warner Bros. Discovery

Kompani Svan

Premiär: 11 september

Tittarfavoriten är tillbaka! I den första säsongen av Kompani Svan såg vi bland andra Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Magnus Hedman och Elisa Lindström gå igenom sitt livs tuffaste och kanske mest omvälvande resa hittills. Och nu är det alltså dags igen. Nu mönstrar ett nytt gäng kända svenskar på,  under ledning av Gunde Svan, Mikael Tornving och militära instruktörer. Och precis som förra gången krävs mod, samarbete, en vilja av stål - och blod, svett och tårar. Allt för att klara av grundutbildningen och förhoppningsvis komma ut på andra sidan som en ny och starkare människa.

Filmtopp håller dig uppdaterad om fler premiärer tillkommer under hösten.

NÄSTA ARTIKEL