Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Avatar

Framtiden för Avatar-uppföljare är osäker

Kristian Andersson | Nyhet
29 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
29 november 2017

Vi kanske inte får se Avatar 4 och 5.

Bild på två Avatarer i skogen.
Foto: 20th Century Fox

James Cameron berättar nu att hans sista planerade Avatar-uppföljare "Avatar 4" och "Avatar 5" kanske inte blir av. Deras framtid är nämligen beroende av hur bra "Avatar 2" och "Avatar 3" gör ifrån sig på marknaden. 

Tekniksnillet James Cameron är vanligtvis en upptagen man. Just nu arbetar han med att göra nya versioner av Terminator 2: Judgement Day och Titanic för Home Entertainments system, planerar en ny Terminator-trilogi och filar på fyra stycken Avatar-uppföljare.

I en intervju med Vanity Fair berättar James Cameron att framtiden av Avatar endast är säkert om de första två uppföljarna gör samma publiksuccé som den första filmen gjorde 2009. Avatar kostade en hissnande summa på 237 miljoner dollar att göra och omsatte sedan hela 2,7 miljarder dollar, vilket gör den till den mest inkomstbringande filmen någonsin. Vi har sedan tidigare vetat om att det skulle komma fyra uppföljare: 2020, 2021, 2024 och 2025 men hur det blir med uppföljare hänger alltså på hur många som ser Avatar 2 och 3.

Men Cameron är optimistisk till att det de nya Avatar kommer göra bra ifrån sig, med tanke på att de flesta filmer av Cameron har omsatt bra och fått ett bra betyg på IMDb precis som hans tidigare filmer har gjort.

Vad tror du, kommer de nya Avatar göra så pass bra ifrån sig att vi får se alla fyra uppföljare?

NÄSTA ARTIKEL